Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ανατριχιαστικό θέαμα που αντίκρισε δύτης σε ναυάγιο με πρόσφυγες

Το ανατριχιαστικό θέαμα που αντίκρισε δύτης σε ναυάγιο με πρόσφυγες

Η συγκλονιστική αφήγηση ενός δύτη που βρήκε στον βυθό της θάλασσας, μετά το ναυάγιο ενός σκάφους με μετανάστες, το πτώμα μιας γυναίκας που κράταγε στην αγκαλιά το μωρό της

Συνταρακτική είναι η αφήγηση του επικεφαλής των δυτών της ιταλικής ακτοφυλακής, ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες μετά το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο ίδιος περιγράφει τη φρίκη που βίωσε όταν βρήκε στον βυθό της θάλασσας ένα μωρό το οποίο κρατούσε στην αγκαλιά της, έως το τέλος τους, η μητέρα του. «Η θέα του μωρού στον βυθό της θάλασσας ήταν κάτι το αβάστακτο, μου ράγισε την καρδιά» περιέγραψε ο Ροντόλφο Ραϊτέρι, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα La Repubblica.

«Δεν είσαι ποτέ προετοιμασμένος για κάτι τόσο συνταρακτικό».

Αποφασίσαμε να μην εγκαταλείψουμε

Η ομάδα του «χτένισε» τον βυθό αναζητώντας θύματα του ναυαγίου ενός μικρού υπερφορτωμένου σκάφους, στις 7 Οκτωβρίου, στα ανοικτά της νήσου Λαμπεντούζα (νότια της Σικελίας).

Μονάχα 22 άνθρωποι εκ των 50 επιβαινόντων επέζησαν. Τα πτώματα 13 γυναικών, ορισμένες από τις οποίες έγκυες, ανασύρθηκαν από τη θάλασσα την ημέρα του ναυαγίου.

Η ομάδα των δυτών κατάφερε εντέλει να εντοπίσει το πλεούμενο που βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα, αφού είχε αποφασίσει να «μην εγκαταλείψει» τις προσπάθειες προκειμένου να «δώσει πίσω την αξιοπρέπειά τους στα θύματα» εξήγησε ο Ροντόλφο Ραϊτέρι.

Στις εικόνες που κατέγραψαν οι δύτες με ένα υποβρύχιο μη επανδρωμένο σκάφος διακρίνεται το πλοιάριο στον βυθό και ρούχα διασκορπισμένα δίπλα του. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, χωρίς άδεια, στον ιταλικό Τύπο φαίνονται πτώματα μέσα στον βυθό.

Γροθιά στο στομάχι

Για τον επικεφαλής των δυτών, που είναι και ο ίδιος πατέρας ενός κοριτσιού δύο ετών, «το να βλέπει το πτώμα του παιδιού δίπλα στη μητέρα του ήταν γροθιά στο στομάχι».

«Το γεγονός ότι ο ένας βρισκόταν τόσο κοντά στον άλλο, ο τρόπος με τον οποίο ήταν τοποθετημένα τα χέρια της γυναίκας, μας έκανε να σκεφτούμε ότι το κράταγε στην αγκαλιά της έως το τέλος» περιέγραψε ο ίδιος.

Η μητέρα και το παιδί βρέθηκαν σε βάθος 60 μέτρων.

Οι δύτες της ιταλικής ακτοφυλακής κατάφεραν να ανασύρουν τα πτώματα του παιδιού κι άλλων έξι ανθρώπων, μία εβδομάδα μετά την ανατροπή και βύθιση του πλοιαρίου. Φορώντας λευκές στολές και μάσκες, τα μέλη του λιμενικού σώματος μετέφεραν τις σορούς στην αποβάθρα στο λιμάνι της Λαμπεντούζα μέσα σε μαύρους σάκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024