«Φρένο» στο Brexit από το Δημοκρατικό Κόμμα της Β. Ιρλανδίας
«Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις προτάσεις που αφορούν την τελωνειακή ένωση και το ζήτημα της συναίνεσης ανακοίνωσε το DUP με φόντο το Brexit
To Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία για το Brexit που προτείνουν ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και η ΕΕ.
«Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τις προτάσεις που αφορούν την τελωνειακή ένωση και το ζήτημα της συναίνεσης, ενώ δεν είναι ξεκάθαρα και τα πράγματα ούτε αναφορικά με τον ΦΠΑ», ανακοίνωσαν η επικεφαλής του DUP Αρλίν Φόστερ και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Νάιτζελ Ντοντς.
«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία που, θα λειτουργεί για τη Βόρεια Ιρλανδία και θα προστατεύει την οικονομική και συνταγματική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», τόνισαν.

Θρίλερ με το Brexit
Εν τω μεταξύ, μάχη με το χρόνο δίνουν οι αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου για να προλάβουν έστω στο παρά πέντε να καταλήξουν σε μια συμφωνία συντεταγμένης αποχώρησης του Λονδίνου από την ΕΕ.

Συμβιβασμοί
Τα μέρη κατέληξαν σε συμβιβασμούς στα ζητήματα των τελωνειακών ελέγχων, της Βόρειας Ιρλανδίας και της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων από βρετανικής πλευράς σε πεδία όπως οι κοινωνικές υπηρεσίες και η προστασία του περιβάλλοντος.
Κατά την ενημέρωσή τους, ωστόσο, αρκετοί πρεσβευτές εξέφρασαν την ανησυχία ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για να ελεγχθεί, να διορθωθεί και να οριστικοποιηθεί το όποιο νομικά δεσμευτικό κείμενο προκύπτει πριν από την έναρξη, σήμερα, της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Πάντως, στα σημεία αυτά θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα Β. Ιρλανδίας (DUP), ώστε να υπάρχει ελπίδα η συμφωνία να εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων, κάτι που για την ώρα δεν είναι ορατό.

Ο Κόρμπιν θα ζητήσει δεύτερο δημοψήφισμα
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, ο Κόρμπιν αναμένεται να ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία για να επικυρωθεί η νέα συμφωνία για το Brexit. Κι αυτό, γιατί θέλει να εγκρίνουν οι πολίτες (ή να απορρίψουν) την τελική συμφωνία που θα υπάρξει με την ΕΕ.
Ο Τζόνσον ελπίζει να έχει καταλήξει σε μια οριστική συμφωνία ως σήμερα το βράδυ και να την παρουσιάσει στο βρετανικό κοινοβούλιο.
- Φενέρμπαχτσε – Παρτιζάν 81-78: Νίκη με «υπογραφή» Χόρτον-Τάκερ
- Έρχονται τα πρώτα πρόστιμα για ταχύτητα πάνω από 30 χλμ/ώρα
- Τραμπ: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ζελένσκι την παραμονή των νέων διαπραγματεύσεων
- Μεγάλη Βρετανία: Πρόστιμο 16 εκατ. λιρών στο Reddit για την συλλογή και χρήση δεδομένων ανηλίκων κάτω των 13
- Το «πριν το καλοκαίρι» της Μαρίας Καρυστιανού, το υπουργείο που της «έταξαν» και το ντιμπέιτ με τον Άδωνι
- Τα πλοκάμια του μεξικανικού καρτέλ στην Ελλάδα – Οι δολοφονίες και οι συλλήψεις ανθρώπων του «Ελ Μέντσο»
- Ισπανία: Πέθανε ο Αντόνιο Τεχέρο Μολίνα, ο επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 1981
- Αταλάντα-Ντόρτμουντ 4-1: Ψυχωμένοι οι γηπεδούχοι, προκρίθηκαν με πέναλτι στο 90+8’
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Άλιμος: Η τρελή πορεία μεθυσμένης οδηγού που πήρε σβάρνα 11 ΙΧ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Sans-titre-1-12-120x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



























![Μεξικό: Αυτή είναι η γυναίκα που «κάρφωσε» τον «Ελ Μέντσο» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Sans-titre-1-13-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442