Από τη στιγμή που ο Ντέιβιντ Μπλατ ανακοίνωσε ότι πάσχει Πρωτοπαθή Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση σύσσωμος ο κόσμος του μπάσκετ έχει ταχθεί στο πλευρό του.
Φυσικά ο Αντρέι Κιριλένκο δε θα μπορούσε να λείπει, καθώς μαζί με τον Μπλατ ως προπονητή η Ρωσία κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας το 2007.
Ο Κιριλένκο, πρόεδρος πλέον της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ, τόνισε: «Διάβασα την επιστολή και, φυσικά, εάν ο Ντέιβιντ χρειαστεί κάποια βοήθεια από την ομοσπονδία ή από μένα προσωπικά θα την προσφέρουμε με μεγάλη μας χαρά. Ξέρει ότι θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος σε κάθε μπασκετική γωνιά και ειδικά στη Ρωσία».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε κουβέντα με τους Διούδη, Μόντσου, Φαμπιάνο και Αθανασιάδη για τα αίτια της πολύ κακής πορείας του Άρη, που οφείλει να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-1 σετ του Σιντάρο Μοτσιζούκι και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open – Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα τενίστα θα είναι ο Τόμας Μάτσαχ