Γευσιγνώστης, την Κυριακή με «ΤΟ ΒΗΜΑ»
Ενα συλλεκτικό τεύχος, αφιερωμένο στην κρητική κουζίνα και τα εμβληματικά της προϊόντα, κυκλοφορεί την Κυριακή 7 Ιουλίου με «ΤΟ ΒΗΜΑ».
Ενα συλλεκτικό τεύχος, αφιερωμένο στην κρητική κουζίνα και τα εμβληματικά της προϊόντα, κυκλοφορεί την Κυριακή 7 Ιουλίου με «ΤΟ ΒΗΜΑ».
Αποστολή: στην αγκαλιά του Ψηλορείτη
Επισκεφθήκαμε τα Ανώγεια. Πέτρα πάνω στην πέτρα, ο τόπος. Ξερός και αφιλόξενος, δύσκολο να ζήσεις και να καλλιεργήσεις. Αν προσθέσεις σ’ αυτό την αρχαιότατη παράδοση και την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων, καταλαβαίνεις γιατί ακόμη και σήμερα στην πλειονότητά τους οι Ανωγειανοί είναι κτηνοτρόφοι. Δυο από αυτούς, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Δημήτρης Στραβελάκης μας ξενάγησαν στο μιτάτο τους, έφτιαξαν τυρί και έψησαν παραδοσιακό οφτό.
Συναντήσεις
Γυρνώντας στα χωριά της Κρήτης, επισκεφθήκαμε μία σειρά καφενεία και ταβέρνες. Παντού φάγαμε σπιτικά: καλή μαγειρική και καλές πρώτες ύλες. Κυρίως συναντήσαμε ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους σωστά και για το κέφι τους.
55 μοναδικές συνταγές, παραδοσιακές και μοντέρνες
Οι σεφ του «Γευσιγνώστη» προτείνουν για το καθημερινό και γιορτινό τραπέζι εδέσματα φτιαγμένα με τα εξαίσια υλικά της κρητικής γης.
– Από καλιτσούνια, χανιώτικο μπουρέκι, χοχλιούς μπουμπουριστούς, τηγανητό κουνέλι, αίγα μεθυσμένη μέχρι χαρουποπιτάκια με μελιτζάνες ή σκιουφιχτά με κρέμα γραβιέρας και μαραθόσπορο.
– Από παραδοσιακά κρητικά γεμιστά, μέχρι καλαμάρι γεμισμένο με ξινομυζήθρα.
– Από την κλασική κουκουβάγια με ντομάτα και ξινομυζήθρα, μέχρι ντάκο με καρπούζι ή αβοκάντο.
– Από ξεροτήγανα και σφακιανές πίτες, μέχρι τσιζκέικ με γαλένι.
Ενα πλούσιο τεύχος 150 σελίδων – αφιέρωμα στην κουζίνα της Μεγαλονήσου
Την Κυριακή 7 Ιουλίου με το «ΒΗΜΑ»
Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το φαγητό!
Ο Γευσιγνώστης ξέρει, γιατί το ‛χει ψάξει!
- Σουδάν: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα δεινά γυναικών και κοριτσιών εννιά χώρες του ΣΑ του ΟΗΕ
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442