Τσαβούσογλου : Δεν θα καθυστερήσει η παράδοση των S-400
Η Τουρκία αρνήθηκε χθες Πέμπτη ότι έκανε οποιαδήποτε ανακοίνωση περί καθυστέρησης της παράδοσης των ρωσικών S-400, θέμα που πυροδοτεί εντάσεις με την Ουάσιγκτον.
«Δεν έχουμε κάνει καμία ανακοίνωση σχετικά με την καθυστέρηση των S-400 στην Τουρκία» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έπειτα από συνάντηση που είχε στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα.
Τηλεφωνική επικοινωνία με Πομπέο
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επισήμανε ότι ορισμένες χώρες, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, ζήτησαν η Τουρκία να μην προμηθευτεί το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, με το επιχείρημα ότι είναι ασύμβατο με τα συστήματα του ΝΑΤΟ και απειλή στα αμερικανικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο το Σάββατο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.