Η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και τα ισχυρά μηνύματα από την παρουσία των ΗΠΑ
Μηνύματα, που θα απαντούν στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται να στείλει η 6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας – Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 απόγευμα στην Ιερουσαλήμ, με τη συμμετοχή και του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, η οποία επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο Ελλάδας και Κύπρου
Μηνύματα, που θα απαντούν στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται να στείλει η 6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 απόγευμα στην Ιερουσαλήμ, με τη συμμετοχή και του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, η οποία επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο Ελλάδας και Κύπρου.
Το θέμα της ασφάλειας της Ανατολικής Μεσογείου, γενικότερα, και της ενεργειακής ασφάλειας, ειδικότερα, αλλά και οι περιφερειακές εξελίξεις θα είναι τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα της Συνόδου. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχουν οι συζητήσεις για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, υπό το φως των σημαντικών αλλαγών στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής, στις οποίες Κύπρος και Ελλάδα διαδραματίζουν, πλέον, σημαντικό ρόλο.
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον ΥΠΕΞ, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.
Από πλευράς Κύπρου, στην Ιερουσαλήμ θα βρεθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γιώργο Λακκοτρύπη, αντίστοιχα, καθώς και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sigmalive.com, πρώτα θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή μόνο των αρχηγών κρατών, στην παρουσία του Πομπέο. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή και των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών καθώς και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Πρόδρομου Προδρόμου.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει διευρυμένη τριμερής συνάντηση στην παρουσία και πάλι του Μάικ Πομπέο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα εκδοθεί μία κοινή δήλωση με την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης. Ο Πρόεδρος και η κυπριακή αποστολή επιστρέφουν στην Κύπρο απόψε και ως εκ τούτου επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι η διμερής συνάντηση μεταξύ του ΠτΔ και του Μάικ Πομπέο θα πραγματοποιηθεί απόψε, λίγο πριν την αναχώρηση του Προέδρου από το Ισραήλ.
Η συμμετοχή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, «αποτελεί ισχυρή ένδειξη υποστήριξης για το τριμερές πλαίσιο και για την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας», επισήμανε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, Σάμι Ρέβελ.
- Ήπειρος: Πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο – Κλειστή παραμένει η Ιόνια Οδός
- Εργατικό ατύχημα στη Βοιωτία – Ακρωτηριάστηκε 22χρονος στο πόδι
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής και πρόστιμο στον Ηλιόπουλο για το επεισόδιο με τον Μεντιλίμπαρ
- Πίσω στα 90s «στέλνει» τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία η Starlink – Τι έκανε ο Έλον Μασκ
- Η Huawei αναδεικνύεται Top Employer 2026 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα
- Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
- SpaceX: Μετά τα αυτοκίνητα, τους πυραύλους και τα ρομπότ, ο Μασκ ετοιμάζει δορυφορικό τηλέφωνο
- ΚΕΔΕ: Η Ελληνική Γλώσσα έχει οικουμενική αξία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442