Ηλικιωμένος έπεσε στον Θερμαϊκό – Τον έσωσαν πολίτες
Ηλικιωμένος άνδρας, ηλικίας περίπου 90 ετών, έπεσε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στα νερά του Θερμαϊκού, μεταξύ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου και του Μεγάρου Μουσικής, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες
Ηλικιωμένος άνδρας, ηλικίας περίπου 90 ετών, έπεσε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στα νερά του Θερμαϊκού, μεταξύ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου και του Μεγάρου Μουσικής, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να κατεβαίνει στο νερό από μεταλλική σκάλα και στη συνέχεια να αφήνει τα χέρια του και να πέφτει.
Αμέσως πήδηξε στο νερό ένας 47χρονος άντρας και με τη βοήθεια περαστικών τον έβγαλε από τη θάλασσα.
Στο σημείο έσπευσε δικυκλιστής του ΕΚΑΒ και παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον ηλικιωμένο. Ο 90χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Την προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες της πτώσης στη θάλασσα διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.