Νέο προπαγανδιστικό βίντεο δείχνει την Κύπρο τουρκική
Μετά το προεκλογικό σποτ του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος του Μπαχτσελί (ΜΗΡ), στο οποίο παρουσιαζόταν η Κύπρος ως τουρκικό έδαφος, αντίστοιχο σκηνικό παρατηρούμε και τώρα
Δεν πρόλαβαν καλά καλά να ολοκληρωθούν οι εκλογές στην Τουρκία και η μονταζιέρα της προπαγάνδας έπιασε και πάλι δουλειά. Στο στόχαστρο για ακόμη μια φορά βρέθηκε η Κύπρος.
Μετά το προεκλογικό σποτ του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος του Μπαχτσελί (ΜΗΡ), στο οποίο παρουσιαζόταν η Κύπρος ως τουρκικό έδαφος, αντίστοιχο σκηνικό παρατηρούμε και τώρα.
Αυτή τη φορά, και με τις εκλογές να μην είναι στο πλάνο, οι Τούρκοι επιχειρούν προτάξουν την δύναμη του στρατού τους με βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται οι δυνατότητες του ελικοπτεροφόρου Anadolu.
Στο βίντεο, ωστόσο, διακρίνεται η Κύπρος με κόκκινο χρώμα, ουσιαστικά ενσωματωμένη στην Τουρκία.
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το εθνικιστικό κόμμα του Μπαχτσελί -γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις τους και την «αγάπη» που έχει στους Γκρίζους Λύκους- προέβαλε σποτάκι στο οποίο, επίσης, η Κύπρος παρουσιαζόταν ως τουρκικό έδαφος.
Στο σποτ απεικονίζονταν παιδιά από όλες τις γωνιές της Τουρκίας να μαζεύουν χώμα και στοιχεία από όλες τις γωνιές του κράτους, προσπαθώντας να δείξουν την ενότητα του έθνους. Ωστόσο, εκείνο που προκαλούσε αλγεινή εντύπωση ήταν πως στο τέλος του βίντεο όλα τα παιδιά σχημάτιζαν τον χάρτη μιας μεγάλης Τουρκίας, η οποία εκτεινόταν έως το νησί της Κύπρου.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας