Συμβουλές για τα ταξίδια με τον τετράποδο φίλο σας
Η πιο απλή, φτηνή και εύκολη μετακίνηση ενός ζώου για μεγάλες ή μικρές αποστάσεις είναι συνήθως το αυτοκίνητο, ωστόσο θα υπάρξουν σίγουρα στιγμές που θα κάνετε χρήση κι άλλων μεταφορικών μέσων
Τα ζώα δίνουν χαρά, αλλά μας φορτώνουν και με πολλές υποχρεώσεις. Η συνειδητοποιημένη κατοχή ενός κατοικίδιου ζώου απαιτεί στάση ευθύνης απέναντι στο ίδιο το ζώο αλλά και το περιβάλλον γύρω μας.
Η πιο απλή, φτηνή και εύκολη μετακίνηση ενός ζώου για μεγάλες ή μικρές αποστάσεις είναι συνήθως το αυτοκίνητο, ωστόσο θα υπάρξουν σίγουρα στιγμές που θα κάνετε χρήση κι άλλων μεταφορικών μέσων.
Για να μη βρεθείτε, λοιπόν, μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν ταξιδεύετε μαζί με τον τετράποδο φίλο σας, σιγουρευτείτε πως έχετε φροντίσει για όλα τα παρακάτω:
1. Πριν κλείσετε ξενοδοχείο επιβεβαιώστε πως είναι pet friendly.
2. Δεν ξεχνάτε ποτέ να του φοράτε το κολάρο του με τα στοιχεία σας καθαρογραμμένα σε ελληνικά και αγγλικά. Αν έχετε φροντίσει να έχει και τσιπάκι ακόμα καλύτερα!
3. Αν εκεί που πάτε θα σας φιλοξενήσουν, θυμηθείτε πως δεν είναι δεδομένο ότι θα θέλουν να φιλοξενήσουν και το ζωάκι σας στο σπίτι τους. Ενημερώστε τους και ζητήστε την άδειά τους για να το φέρετε μαζί σας.
4. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο, ενημερωθείτε για τους όρους και τις απαιτήσεις της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας πριν κλείσετε εισιτήρια.
5. Μην ταΐσετε το κατοικίδιο σας μερικές ώρες πριν το ταξίδι και φροντίστε να έχετε μαζί σας νερό κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Οι συχνές στάσεις, για μικρές βόλτες και επαφή με το φυσικό περιβάλλον ενδείκνυται, ειδικά σε μεγάλα ταξίδια.
6. Καλό είναι να μην αφήσετε το κατοικίδιο σας μόνο του στο αυτοκίνητο. Αν αυτό είναι επιτακτικό, αφήστε οπωσδήποτε μερικά εκατοστά ανοιχτά τα παράθυρα για τον αερισμό της καμπίνας και κλειδώστε το αυτοκίνητο
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.