Κάρολος σε Ιερώνυμο: Υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά για να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη
Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντάται αυτή την ώρα ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος. Στη συνάντηση παρευρίσκονται ο μητροπολίτης Θερμοπυλών, ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Αποστολή» καθώς και η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας κ. Σμιθ. «Σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με […]
Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντάται αυτή την ώρα ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος.
Στη συνάντηση παρευρίσκονται ο μητροπολίτης Θερμοπυλών, ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Αποστολή» καθώς και η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας κ. Σμιθ.
«Σας καλωσορίζουμε στη γη της καταγωγής κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολύ χαρά. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές έρευνες, έρευνες που αναφέρονται στον πολιτικό, την τέχνη και την ιστορία», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος .
Ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε το φιλανθρωπικό έργο του πρίγκιπα Καρόλου, αναφέρθηκε στο έργο της «Αποστολής» και του δώρισε μία εικόνα της Παναγίας.
Ο πρίγκιπας Κάρολος δήλωσε ότι είναι χαρά για μένα που μπορώ να σας συναντήσω σήμερα. «Όπως ήδη έχετε αναφέρει έχω επισκεφθεί το Άγιο Όρος σε διάφορες περιστάσεις. Και έχω αποκτήσει μία ιδιαίτερη κατανόηση για τις παραδόσεις της ελληνικής ορθοδοξίας» είπε για να προσθέσει . «Γνωρίζω ότι υπό την ηγεσία σας έχουν γίνει πολλά για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα. Είμαι συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίσατε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, ανεξάρτητα αν έρχονται από την Ελλάδα ή από αλλού».
Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι θέλει μέσα από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζει να βοηθήσει νέους ανθρώπους στην Ελλάδα.
Το πρόγραμμα του πρίγκιπα Καρόλου για την Πέμπτη
Στις 11.35 πάει στο Συμμαχικό Νεκροταφείο Αλίμου όπου θα καταθέσει στεφάνι
Στις 12.30 θα μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά όπου θα βρεθεί στο βρετανικό πολεμικό πλοίο Echo που συμμετέχει στη νατοϊκή δύναμη , στο βρετανικό πλοίο του λιμενικού Valiant, στο Θωρηκτό «Αβέρωφ» όπου θα ξεναγηθεί και συναντηθεί με υψηλόβαθμα στελέχη και του Πολεμικού Ναυτικού και στην τριήρη Ολυμπία .
Στις 15 θα φτάσει στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο (Μικρολίμανο) όπου θα παρατεθεί δεξίωση από εκπροσώπους της Εμπορικής Ναυτιλίας.
Στις 15.45 θα πάει στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.