Σέρρες: Ποινή φυλάκισης στη διευθύντρια που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία
Το περιστατικό στις Σέρρες κατήγγειλε η μητέρα του 13χρονου μαθητή
Ποινή φυλάκισης 24 μηνών χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα, επέβαλε το δικαστήριο στην 60χρονη καθηγήτρια και διευθύντρια Γυμνασίου στις Σέρρες, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φίμωσε με χαρτοταινία έναν 13χρονο μαθητή και ζήτησε από άλλο μαθητή να του δέσει επίσης τα χέρια.
Στην απολογία της είπε ότι αυτή έβαλε τη χαρτοταινία και στην συνέχεια βγήκε έξω από την τάξη και όταν επέστρεψε, βρήκε δεμένο τον 14χρονο. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία και σωματική βλάβη κατά αδύναμων ατόμων, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η 60χρονη έχει δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης.
Το συμβάν κατήγγειλε χθες το μεσημέρι από η 44χρονη μητέρα του 13χρονου μαθητή στην Ασφάλεια Σερρών. Η μητέρα του παιδιού μίλησε στο ΕΡΤNews λέγοντας ότι έμαθε για το συμβάν από την κόρη της.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει κάνει καταγγελίες για “προβληματική συμπεριφορά” της συγκεκριμένης Διευθύντριας. Η Β’ Βάθμια διεύθυνση εκπαίδευσης Σερρών είχε ξεκινήσει ΕΔΕ για την συγκεκριμένη εκπαιδευτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο μαθητές, όσο και καθηγητές είχαν επίσης εκφράσει κατά καιρούς παράπονα.
Η 60χρονη γυναίκα συνελήφθη στο σπίτι της από αστυνομικούς της Ασφάλειας.
Τι καταγγέλλει η μητέρα του μαθητή
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του μαθητή – η οποία είναι αντιδήμαρχος του Δήμου Εμμ. Παππά -, την περασμένη Πέμπτη η εκπαιδευτικός πήρε μια χαρτοταινία, έκοψε τρία κομμάτια και τα έβαλε στο στόμα του επειδή έκανε φασαρία, ενώ έβαλε έναν συμμαθητή του να του δέσει τα χέρια.
Η ίδια καταγγέλλει ότι το παιδί της δέχθηκε εξευτελιστική και βίαιη μεταχείριση, ενώ το σχολείο – όπως αναφέρει το lionnews.gr – δεν την ενημέρωσε ποτέ επισήμως για το συμβάν. «Όταν παρέλαβα τα παιδιά από το φροντιστήριο μου είπαν ‘μαμά, θέλουμε να σου πούμε κάτι αλλά δεν θέλουμε να ταραχτείς’. Λέω ‘τι συνέβη;’ σίγουρη ότι κάτι έγινε γιατί τα περιστατικά σε αυτό το σχολείο είναι καθημερινά», λέει η ίδια εμφανώς ταραγμένη.
Και συνεχίζει: «Το παιδί έμεινε έτσι καθ’ όλη τη διδακτική ώρα, αγχωμένος, τρομοκρατημένος. Όλο αυτό θεωρήθηκε ως μια πλάκα. Δεν νομίζω όμως ότι εν έτει 2026 να γίνονται τέτοιες πλάκες σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον».
Σύμφωνα με την ίδια, η κατηγορούμενη διευθύντρια του γυμνασίου στις Σέρρες απείλησε και την επόμενη ημέρα το παιδί της, λέγοντάς του ότι έχει φέρει μεγαλύτερη ταινία για να τον δέσει πιο σφιχτά. «Παίζουν με τις ψυχές των παιδιών και αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε.
- Γροιλανδία: Όταν η γεωπολιτική περνά μέσα από τους αλγόριθμους
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)








































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442