Τραμπ και Μέι συμφωνούν για διεθνή αντίδραση στη Συρία
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Τερέζα Μέι συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους να υπάρξει διεθνής αντίδραση για τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και για ν' αποτραπεί η συνέχιση της χρήσης τους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συμφωνούν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει διεθνής αντίδραση για ν’ αποτραπεί η συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Ντάουνινγκ Στριτ την Πέμπτη.
Οι Τραμπ και Μέι συνομίλησαν μετά το πράσινο φως που έδωσαν κορυφαίοι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη Συρία.
Ουάσινγκτον και Παρίσι κατηγορούν τη Δαμασκό για την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να διαπράχθηκε το Σάββατο στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, κι έχουν προειδοποιήσει ότι θα εξαπολύσουν πλήγματα για ν’ αποτρέψουν τη συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων από τις δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.
Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι είναι ζωτικής σημασίας η χρήση χημικών όπλων να μην μείνει αναπάντητη» και ότι είναι «ανάγκη να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση τους από το καθεστώς του Ασαντ», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού της Βρετανίας στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία τους.
«Συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά όσον αφορά τη διεθνή αντίδραση», προστίθεται στο δελτίο Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ.
- Η αινιγματική ανάρτηση του Τζόουνς που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και οι εξελίξεις των επόμενων ωρών
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα μπλόκα έχουν ονοματεπώνυμο, «Κυριάκος Μητσοτάκης» – Δεν είναι επιλογή αλλά κραυγή επιβίωσης
- Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατά της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας
- Βενεζουέλα: Όλα όσα ξέρουμε για την αμερικανική επίθεση και τη σύλληψη Μαδούρο
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το live album της από το Παναθηναϊκό Στάδιο – Το ορόσημο, τα ρεκόρ, και ένα σαρωτικό 2025
- Μαγνησία: Στο νοσοκομείο 67χρονη μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της
- Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα – «Το διεθνές δίκαιο δεν συνάδει με καουμπόικες λογικές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 03.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tim-marshall-oMI4Xs46ar4-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442