Ο Σβεντ «ξέρανε» την Τουρκία, νίκες για Βέλγιο, Σερβία
Το Βέλγιο επικράτησε με 103-90 της Μεγάλης Βρετανίας στην πρεμιέρα του
4ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται στην
Κωνσταντινούπολη. Ο έλεγχος των ριμπάουντ, κυρίως των επιθετικών, και η συγκέντρωση των
παικτών της (σ.σ. υπέπεσαν σε μόλις 5 λάθη) βοήθησαν τη Σερβία να μπει
«με το δεξί» στο Ευρωμπάσκετ 2017. Οι «πλάβι» επικράτησαν με 92-82 της
μαχητικότατης Λετονίας και πανηγύρισαν την πρώτη τους επιτυχία στον Δ'
όμιλο.
Η «βόμβα» του Αλεξέι Σβεντ από τα 6.75 στα 25'' για τη λήξη προκάλεσε...
σιγή στη «Fenerbahce Arena» και οδήγησε σε μία πολύτιμη νίκη τη Ρωσία
επί της «οικοδέσποινας» του 4ου ομίλου, Τουρκίας με 76-73.
Το Βέλγιο επικράτησε με 103-90 της Μεγάλης Βρετανίας στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται στην Κωνσταντινούπολη.
Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Βαν Ρόσουμ με 19 πόντους και Ντε Ζού με 21, ενώ από τους Βρετανούς πρωταγωνιστές ήταν οι Κλαρκ (20 πόντους) και Ολασένι, που έκανε νταμπλ νταμπλ με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στον σκορ στο πρώτο ημίχρονο (54-53), αλλά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου οι Βέλγοι με ένα σερί 9-0 πέρασαν μπροστά με 73-67(30΄).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Βελγίου συνέχισε να αυξάνει την διαφορά του για να φτάσει στην πρώτη του νίκη στην διοργάνωση με το τελικό 103-90.
Ο έλεγχος των ριμπάουντ, κυρίως των επιθετικών, και η συγκέντρωση των παικτών της (σ.σ. υπέπεσαν σε μόλις 5 λάθη) βοήθησαν τη Σερβία να μπει «με το δεξί» στο Ευρωμπάσκετ 2017. Οι «πλάβι» επικράτησαν με 92-82 της μαχητικότατης Λετονίας και πανηγύρισαν την πρώτη τους επιτυχία στον Δ’ όμιλο.
«Χορταστική» εμφάνιση στην επίθεση από τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 30 πόντους, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος σε 35΄. Από τους Λετονούς ξεχώρισε ο Ντάβις Μπερτάνς με 23 πόντους.
Το παιχνίδι κρίθηκε στα αντανακλαστικά των Σέρβων στο τελευταίο τρίλεπτο της αναμέτρησης, όταν μετά την ανατροπή των Λετονών με μπροστάρη τον Πορζίνγκις (73-75 στο 37΄), απάντησαν με σερί 7-0, έγραψαν το 80-75 και δεν απειλήθηκαν μέχρι το τελικό 92-82.
Η «βόμβα» του Αλεξέι Σβεντ από τα 6.75 στα 25΄΄ για τη λήξη προκάλεσε… σιγή στη «Fenerbahce Arena» και οδήγησε σε μία πολύτιμη νίκη τη Ρωσία επί της «οικοδέσποινας» του 4ου ομίλου, Τουρκίας.
Ο έμπειρος σούτινγκ γκαρντ της Κίμκι έγραψε το 72-68 για την ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, η οποία διατήρησε τη διαφορά μέχρι το τελικό 76-73 και μπήκε «με το δεξί» στο Ευρωμπάσκετ 2017.
Πρώτος σκόρερ των θριαμβευτών αναδείχθηκε ο πρωταγωνιστής της επιτυχίας, Αλεξέι Σβεντ, με 22 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Τιμοφέι Μοζγκόφ με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από την Τουρκία ξεχώρισε ο Τσεντί Οσμάν με 28 πόντους και 7 ριμπάουντ.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.