«Αντάρτικο» των ευρωπαϊκών λιγκών στο… νέο Champions League
Επίσημη μορφή πήρε η αντίθεση της ένωσης των ευρωπαϊκών επαγγελματικών λιγκών (EPFL) κατά του νέου τρόπου διεξαγωγής του Champions League, τον οποίο ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου η UEFA. Οι εκπρόσωποι 23 πρωταθλημάτων που συνεδρίασαν στη Ζυρίχη αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία (μειοψήφησε μόνο η ιταλική λίγκα) να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, τα οποία εκτιμούν ότι οδηγούν σε ένα «κλειστό» Champions League.
Επίσημη μορφή πήρε η αντίθεση της ένωσης των ευρωπαϊκών επαγγελματικών λιγκών (EPFL) κατά του νέου τρόπου διεξαγωγής του Champions League, τον οποίο ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου η UEFA.
Οι εκπρόσωποι 23 πρωταθλημάτων που συνεδρίασαν στη Ζυρίχη αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία (μειοψήφησε μόνο η ιταλική λίγκα) να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, τα οποία εκτιμούν ότι οδηγούν σε ένα «κλειστό» Champions League.
Ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, αν δεν υπάρξει συμφωνία με την UEFA, οι διοργανώτριες αρχές των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να ορίζουν αγώνες στις ώρες που διεξάγονται αναμετρήσεις του Champions League, κάτι που ως τώρα δεν επιτρέπεται.
Ο Σουηδός πρόεδρος της EPFL, Λαρς-Κρίστερ Όλσον, τόνισε ότι η αύξηση των εγγυημένων θέσεων για τα κορυφαία πρωταθλήματα (σ.σ. από το 2018 στους ομίλους του Champions League θα προκρίνονται απευθείας τέσσερις ομάδες από την Ισπανία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία) είναι μόνο η μία πτυχή του προβλήματος.
«Το άλλο ζήτημα αφορά την κατανομή των εσόδων. Οι νέες προτάσεις (σ.σ. της UEFA) είναι χειρότερες από το υπάρχον καθεστώς» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Ο Όλσον αναμένεται να συναντηθεί μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Νοεμβρίου με το νέο πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ενώ ήδη οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία ομάδων εργασίας, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.
Οι αποφάσεις της UEFA για τη μορφή του Champions League την τριετία 2018-2021 ανακοινώθηκαν αιφνιδιαστικά, σε μία περίοδο που η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ήταν ουσιαστικά «ακέφαλη», και υπό την πίεση του «λόμπι» των ισχυρών συλλόγων της Ευρώπης (European Clubs Association).
Η EPFL εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τη δυσαρέσκειά της, τονίζοντας ότι δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει στις σχετικές συζητήσεις και να καταθέσει τις απόψεις της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
- Ο Bad Bunny γράφει ήδη ιστορία στο φετινό Super Bowl – Και ακόμα δεν έχει ανέβει στη σκηνή του halftime show
- Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε στάβλο στην Πηνεία Ηλείας – Δεκάδες ζώα χάθηκαν
- Στις Βρυξέλλες ο Ανδρουλάκης για να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
- Ο Γιώργος Λάνθιμος κόντρα στη συμμετοχή των ομάδων του Ισραήλ στην Ευρώπη (vid)
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442