Ο Απόλλων… πάτησε γκάζι στο τέλος και νίκησε τον Αρη
Τη δεύτερη διαδοχική νίκη και όγδοη συνολικά πανηγύρισε ο Απόλλων στην Πάτρα, μετά την άνετη επικράτηση του με 76-60 επί του Άρη, σε αγώνα για την 16η ημέρα της Α1 Ανδρών.
Τη δεύτερη διαδοχική νίκη και όγδοη συνολικά πανηγύρισε ο Απόλλων στην Πάτρα, μετά την άνετη επικράτηση του με 76-60 επί του Άρη, σε αγώνα για την 16η ημέρα της Α1 Ανδρών. Κορυφαίος των νικητών ο Ελ-Αμίν με 20 πόντους, ενώ από τον Άρη, που έχασε έδαφος στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει την 4η θέση, ξεχώρισαν οι Βεζένκοφ (18π.) και Πάσαλιτς (18π.).
Η άμυνα (υποχρέωσε τον Άρη σε 10 λάθη μέχρι το 20΄) είχε την τιμητική της στο «στρατόπεδο» του Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο και τον γλίτωσε από την εμμονή του από τα 6.75 (4/18).
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο 17-13, ενώ ένα ξέσπασμα (σερί 11-0) τους έφερε στο 18′ στους 9 πόντους (28-19) για να πάρουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +5 (28-23).
Στην τρίτη περίοδο Βεζένκοφ και Νέιμικ βρήκαν τους διαδρόμους και μείωσαν σε 37-36 (στο 25′), αλλά Πεν και Ελ-Αμίν κράτησαν τον Απόλλωνα σε τροχιά νίκης (46-40 στο 30′).
Πάσαλιτς και Αντεγκμπόγιε προσπάθησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο από τα 6.75 για την ανατροπή (53-49 στο 33′), αλλά η απάντηση του Ελ-Αμίν ήταν άμεση (2 τρίποντα «κολλητά») και οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν στο 36′ μία διψήφια διαφορά (59-49), η οποία δύο λεπτά αργότερα εκτοξεύτηκε στο +19 (74-55) τελειώνοντας την υπόθεση νίκη για τον Απόλλωνα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.