Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πώς να υπολογίσετε τα ποτά για το πάρτι σας

Πώς να υπολογίσετε τα ποτά για το πάρτι σας

Αννιώ Παυλοπούλου Ένα από τα πιο συχνά ζητήματα της δεξίωσης ενός γάμου είναι η προμήθεια του μπαρ: πόσα ποτά, πόσους χυμούς, πόσα αναψυκτικά… Σημαντικός παράγοντας είναι και αν θα έχετε ανοιχτό μπαρ ή συγκεκριμένες επιλογές (ένα πακέτο που δίνουν τα catering). Γενικά, συμφέρουσα είναι μια επιλογή που θα έχει σίγουρα κάτι παραπάνω από κρασί αλλά […]

Αννιώ Παυλοπούλου

Ένα από τα πιο συχνά ζητήματα της δεξίωσης ενός γάμου είναι η προμήθεια του μπαρ: πόσα ποτά, πόσους χυμούς, πόσα αναψυκτικά… Σημαντικός παράγοντας είναι και αν θα έχετε ανοιχτό μπαρ ή συγκεκριμένες επιλογές (ένα πακέτο που δίνουν τα catering). Γενικά, συμφέρουσα είναι μια επιλογή που θα έχει σίγουρα κάτι παραπάνω από κρασί αλλά από την άλλη και κάποιους περιορισμούς όσον αφορά ας πούμε τα κάπως πολύπλοκα κοκτέιλς.
Ο γάμος είναι μια κοινωνική εκδήλωση που όμως κανείς δεν θέλει να κρατήσει τα καθωσπρέπει προσχήματα. Όλοι θέλουν να διασκεδάσουν και να χαρούν με την ψυχή τους, επομένως η κατανάλωση ποτού είναι σε πολλές περιπτώσεις μεγάλη ή τελοσπάντων κάπως απρόβλεπτη. Οι επαγγελματίες του χώρου συνήθως συμβουλεύουν να υπολογίζετε κάτι παραπάνω από αυτό που αρχικά εκτιμάτε και ορθώς καθώς θα είναι πολύ δυσάρεστο να μην έχετε να «ξεμείνει» η κάβα και να μην έχετε να σερβίρετε άλλο ποτό στους καλεσμένους σας.
Οι παρακάτω υπολογισμοί θα σας βοηθήσουν στην οργάνωση του μπαρ σας με ένα ασφαλές κόστος προς τα πάνω –καλύτερα να σας επιστραφούν χρήματα παρά να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων:
*Hour Cocktail: Για μια ώρα κοκτέιλ υποδοχής, υπολογίστε δυο ποτά ανά άτομο. Αντίστοιχα, για ένα δίωρο κοκτέιλ υποδοχής, υπολογίστε 3 ποτά ανά άτομο. Ιδανική θεωρείται η μία ώρα καθώς όσο περισσότερο διαρκεί οι καλεσμένοι σας αρχίσουν να πεινάνε πολύ, θα μεθύσουν από νωρίς και σίγουρα θα κουραστούν από τη ορθοστασία μέχρι την ώρα του δείπνου.
*Υποδοχή, Δείπνο και Χορός: Εδώ οι πράξεις είναι λίγο πιο απλές. Υπολογίστε ένα ποτό ανά άτομο για κάθε ώρα. Είτε έχετε κρασί είτε όχι το κρασί στο τραπέζι (εκτός αν αυτό είναι το μόνο αλκοόλ που θα σερβίρετε) αυτή είναι η κεντρική ιδέα.
Ένα υποθετικό παράδειγμα: Κοκτέιλ 1 ώρας (2 ποτά / άτομο) + δείπνο πέντε ωρών (5 ποτά / άτομο) = 7 ποτά ανά άτομο.
Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάστε το με την τιμή του πιο ακριβού ποτού στο μπαρ σύμφωνα με το πακέτο που έχετε επιλέξει. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να εκτιμήσετε πόσο θα σας κοστίσει το άτομο.
Μπορεί να σας φανεί υψηλό το ποσό αλλά είναι μια ενδεικτική πολύ κοντά στην πραγματικότητα εικόνα που δεν χρειάζεται απόλυτα να σας αγχώνει. Σκεφτείτε ότι κάποιοι πίνουν λιγότερο γεγονός που θα εξισορροπήσει την μεγαλύτερη κατανάλωση κάποιων άλλων. Μπορείτε επίσης να έχετε ζητήσει από τον υπεύθυνο του catering να σας ενημερώσει όταν η κατανάλωση αρχίζει να πλησιάζει το κόστος που έχετε συμφωνήσει και να «κλείσετε» το ανοιχτό μπαρ πριν το budget ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές σας εκτιμήσεις.

gamos.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο