Η μητέρα επηρεάζει τη σχέση του παιδιού με την γυμναστική
Βρετανική μελέτη επιβεβαιώνει και επιστημονικά για πρώτη φορά ότι η συμπεριφορά των γονέων μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σωματικής δραστηριοποίησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ και της Μονάδας Επιδημιολογίας του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της Μ. Βρετανίας, με επικεφαλής την Δρ Έστερ βαν Σλούις, διαπίστωσαν ότι εάν η μητέρα δεν είναι λάτρης της γυμναστικής και γενικότερα της σωματικής δραστηριοποίησης, τότε είναι πολύ πιθανό το παιδί να κάνει καθιστική ζωή. Μάλιστα, εάν αυτή η συνήθεια εδραιωθεί νωρίς στην ζωή του, τότε είναι πολύ δύσκολο να την αποβάλει μετέπειτα.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό μετά από σύγκριση των επιπέδων σωματικής δραστηριοποίησης 554 γυναικών και των τετράχρονων παιδιών τους. Μητέρες και παιδιά κλήθηκαν να φορέσουν επιταχυνσιόμετρα και καταγραφείς των παλμών της καρδιάς, καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, δηλαδή για μία εβδομάδα, ώστε να είναι απολύτως ακριβής η μέτρηση του χρόνου κάθε μέρα, που ήταν σωματικά δραστήριοι ή αδρανείς.
Η επεξεργασία των δεδομένων έδειξε ότι, ο χρόνος που κάθε παιδί ήταν σωματικά δραστήριο, εξαρτιόταν άμεσα από τον χρόνο που η μητέρα του ήταν δραστήρια. Όσο πιο κινητική ήταν η μητέρα, τόσο πιο κινητικό ήταν και το παιδί μέσα στην ημέρα.
Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Ευρώπη εκτεθειμένη και ευάλωτη – Η κρίση στο Ιράν αποδεικνύει τα ρήγματα στην ενεργειακή πολιτική
- «Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων»: Η παράσταση χορού του Σπύρου Κουβαρά στο ΔΘΠ
- Μέση Ανατολή: Οι 6 Αμερικανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Κουβέιτ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Μέση Ανατολή: Επιστρέφουν στο τραπέζι επιδοτήσεις και Fuel Pass
- Γιόγκα: Επτά στάσεις χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείς από την καρέκλα σου
- ΔΝΤ: Σε νέα δοκιμασία η παγκόσμια οικονομία
- Συνταγή: Γαριδομακαρονάδα με ούζο και μάραθο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442