Η WADA στο Κίνγκστον για επιθεώρηση των ελέγχων ντόπινγκ
Οργισμένη κρίνεται η στάση του WADA απέναντι στην Τζαμάικα και στο θόρυβο που έχει ξεσπάσει κατά των αρχών της χώρας για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα του ντόπινγκ. Έτσι τρεις ειδικοί του παγκόσμιου οργανισμού κατά του ντόπινγκ θα μεταβούν το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (28-29 Οκτωβρίου) στο Κίνγκστον, με στόχο να επιθεωρήσουν το πρόγραμμα αντιντόπινγκ που εφαρμόζει ο εθνικός οργανισμός της χώρας (Jadco).
Οργισμένη κρίνεται η στάση του WADA απέναντι στην Τζαμάικα και στο θόρυβο που έχει ξεσπάσει κατά των αρχών της χώρας για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα του ντόπινγκ. Έτσι τρεις ειδικοί του παγκόσμιου οργανισμού κατά του ντόπινγκ θα μεταβούν το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (28-29 Οκτωβρίου) στο Κίνγκστον, με στόχο να επιθεωρήσουν το πρόγραμμα αντιντόπινγκ που εφαρμόζει ο εθνικός οργανισμός της χώρας (Jadco).
Την περασμένη εβδομάδα ο WADA είχε επικρίνει τη στάση του Jadco, όταν δημόσια, στελέχη του είχαν δηλώσει, πως δεν μπορούν πριν το 2014, να οργανώσουν την επίσκεψη και φιλοξενία μελών του παγκόσμιου οργανισμού για να εξετάσουν καταγγελίες για μη διεξαγωγή ελέγχων σε αθλητές του στίβου, το διάστημα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Την Τρίτη ο πρόεδρος του WADA, Τζον Φάχεϊ, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» ότι η Τζαμάικα θα μπορούσε να κηρυχθεί ως χώρα που δεν εναρμονίζεται με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, κάτι που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τους αθλητές της, συμπεριλαμβανομένου και του πιο γνωστού σπρίντερ στον κόσμο, Γιουσέιν Μπολτ.
Έτσι, όλοι οι Τζαμαϊκανοί αθλητές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων, όπως και ο Μπολτ, που ποτέ δεν βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες, θα μπορούσαν να τεθούν υπό προσωρινό αποκλεισμό συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις, μέχρις ότου διευθετηθεί η υπόθεση με τους ελέγχους στο νησί της Καραϊβικής.
Ο Jadco καταγγέλλει ότι οι κατηγορίες αποσκοπούν να δυσφημίσουν το έργο της και τη δουλειά που επιτελούν τα στελέχη της, χάρη στην οποία το καλοκαίρι είχαμε την αποκάλυψη 5 θετικών ελέγχων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι Ασάφα Πάουελ και Βερόνικα Κάμπελ. Επίσης θεωρεί ότι οι καταγγέλλοντες έχουν στόχο να πλήξουν και τις μεγάλες επιτυχίες των Τζαμαϊκανών αθλητών.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
Με 0-0 απέναντι στη Μαρκό, έκλεισε τη σεζόν στη Super League 2 η πρωταθλήτρια Καλαμάτα, ενώ ο Πανιώνιος νίκησε 3-0 εντός τον Ολυμπιακό Β’ . «Αγκαλιά» με την παραμονή η Ελλάς Σύρου νίκησε 1-0 τα Χανιά.
Με δύο γκολ του Ντάνι Γουέλμπεκ η Μπράιτον επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ η οποία έμεινε για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη και χάνει έδαφος για την τετράδα.
LIVE: Φούλαμ – Μπέρνλι. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φούλαμ – Μπέρνλι για την 31η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports Premier League.
Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε με πολύ θετικά λόγια για τον Χουάντσο και συγκεκριμένα για την άμυνα που έπαιξε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας