Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αναβλήθηκε ο 1ος τελικός, λόγω επίθεσης στο πούλμαν του ΠΑΟ

Αναβλήθηκε ο 1ος τελικός, λόγω επίθεσης στο πούλμαν του ΠΑΟ

Την οριστική αναβολή του 1ου «αιώνιου» τελικού αποφάσισαν από κοινού ΓΓΑ - ΕΣΑΚΕ και Αστυνομία, έπειτα από την επίθεση με πέτρες που δέχτηκε από αγνώστους το πούλμαν του Παναθηναϊκού στο ύψος του Μοσχάτου. Το επεισόδιο είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά των Περπέρογλου και Σμιθ στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς μετά από οφθαλμολογική εξέταση δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός από θραύσματα και οι δύο παίκτες αποχώρησαν για τα σπίτια τους. Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΣΑΚΕ και η Αστυνομία. Με μέτρα αγώνων «Ειδικής Διαχείρισης» θα διεξαχθούν οι τελικοί, επιβεβαίωσε ο Μπιτσαξής. Καταδίκασε η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Την οριστική αναβολή του 1ου «αιώνιου» τελικού αποφάσισαν από κοινού ΓΓΑ – ΕΣΑΚΕ και Αστυνομία, έπειτα από την επίθεση με πέτρες που δέχτηκε από αγνώστους το πούλμαν του Παναθηναϊκού στο ύψος του Μοσχάτου.

Το επεισόδιο είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά των Στράτου Περπέρογλου και Στίβεν Σμιθ στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς μετά από οφθαλμολογική εξέταση δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός από θραύσματα και οι δύο παίκτες αποχώρησαν για τα σπίτια τους.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΣΑΚΕ, με μέτρα αγώνων «Ειδικής Διαχείρισης» θα διεξαχθούν οι τελικοί, όπως επιβεβαίωσε ο γγΑ, Πάνος Μπιτσαξής.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 20:30, όταν οπαδοί που δεν έφεραν επάνω τους διακριτικά ομάδας και επέβαιναν σε μηχανάκια, πέταξαν πέτρες στα τζάμια του πούλμαν του Παναθηναϊκού που κατευθυνόταν προς το ΣΕΦ.



Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: «Αναβάλλεται ο σημερινός πρώτος αγώνας της σειράς των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μετά από απόφαση της Επιτροπής του Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και της Ελληνικής Αστυνομίας».

Την αναβολή του αγώνα είχε επιβεβαιώσει ο γγΑ., Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος τόνισε ότι από το απόγευμα της Παρασκευής (16:00) θα τεθεί επί τάπητος συγκεκριμένο σχέδιο για την ασφαλή διεξαγωγή των τελικών που πλέον θα χαρακτηριστούν ως «Αγώνες Ειδικής Διαχείρισης».

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού περίμεναν στο ΣΕΦ για τη σύνταξη του Φύλλου Αγώνα που αναφέρει τους λόγους αναβολής του αγώνα.

Τελικά γύρω στις 21:45 ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του φαληρικού σταδίου ότι η αναβολή είναι οριστική και έτσι οι οπαδοί του Ολυμπιακού αποχώρησαν ομαλά.

Αναψαν τα… twitter

Από τη στιγμή που έγινε η επίθεση, πρώτος ο Μάικ Μπατίστ, ανέβασε στο twitter ακόμα και φωτογραφίες από το σπασμένο παράθυρο και έγραψε ότι «αυτοί είναι οπαδοί του Ολυμπιακού που πετούν πέτρες στο πούλμαν μας».

O Νικ Καλάθης, ανέβασε την ίδια φωτογραφία με το σπασμένο τζάμι του πούλμαν στο Twitter, γράφοντας «μόνο στην Ελλάδα», ενώ ο Άλεξ Μάριτς έγραψε «ντροπή».

«Ακόμα δεν ξέρουμε εάν θα γίνει το παιχνίδι, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε σύγχυση», ήταν η πρώτη επίσημη δήλωση από τον Παναθηναϊκό και την έκανε ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Μάνος Παπαδόπουλος στον ΝovaΣΠΟΡfm.

Η «πράσινη» αποστολή έφτασε στο γήπεδο γύρω στις 21:10 και ο Κώστας Τσαρτσαρής, δήλωσε: «Δυστυχώς αυτά συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία για το συμβάν:

«Σήμερα και περί την ώρα 20.15 το λεωφορείο της ομάδας καλαθοσφαίρισης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, το οποίο κινούνταν επί της νέας παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του Μοσχάτου, με κατεύθυνση προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και συνοδεύονταν από δύο διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και οχήματα της Άμεσης Δράσης, δέχθηκε επίθεση με πέτρες από άτομα που βρίσκονταν και κινούνταν παράπλευρα της νέας παραλιακής λεωφόρου (παλαιά παραλιακή). Από την επίθεση τραυματίσθηκαν δυο αθλητές οι οποίοι μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίζεται δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε βάρος των αγνώστων δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς του λεωφορείου, για απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος των δυο αθλητών, καθώς και για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για την αθλητική βία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο