Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Επικεφαλής ομίλου στα προκριματικά Μουντιάλ και κλήσεις του Σάντος

Επικεφαλής ομίλου στα προκριματικά Μουντιάλ και κλήσεις του Σάντος

Με την κλήρωση για την διαμόρφωση των προκριματικών ομίλων στην ευρωπαϊκή ζώνη, αρχίζει τυπικά το Μουντιάλ του 2014, που θα διεξαχθεί στην Βραζιλία. Οι αναμετρήσεις των προκριματικών ομίλων θα διεξαχθούν από τις 7 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2013 και στην κληρωτίδα, το Σάββατο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, θα μπουν τα ονόματα 53 ευρωπαϊκών χωρών. Η Εθνική Ελλάδας θα είναι επικεφαλής ομίλου, μαζί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, την Ολλανδία, την Γερμανία, την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Κροατία και τη Νορβηγία. Οι «λεγεωνάριοι» του Σάντος για το φιλικό με τη Βοσνία. Ουρουγούαη και Χιλή... έριξαν μια θέση την Εθνική για τον μήνα Ιούλιο.

Με την κλήρωση για την διαμόρφωση των προκριματικών ομίλων στην ευρωπαϊκή ζώνη, αρχίζει τυπικά το Μουντιάλ του 2014, που θα διεξαχθεί στην Βραζιλία. Οι αναμετρήσεις των προκριματικών ομίλων θα διεξαχθούν από τις 7 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2013 και στην κληρωτίδα, το Σάββατο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, θα μπουν τα ονόματα 53 ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να διαμορφωθούν οι όμιλοι, μέσω των οποίων θα προκύψουν οι 13 εκπρόσωποι της «γηραιάς ηπείρου» στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Η Εθνική Ελλάδας θα είναι επικεφαλής ομίλου, μαζί με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, την Ολλανδία, την Γερμανία, την Αγγλία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Κροατία και τη Νορβηγία.

Από τα υπόλοιπα γκρουπ δυναμικότητας, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, καλό θα ήταν, να αποφύγουν την Γαλλία, την Σουηδία και την Σερβία από το 2ο γκρουπ, την Τσεχία, το Βέλγιο και την Ουγγαρία από το 3ο, καθώς επίσης την Ρουμανία, την Σκωτία, την Αυστρία και την Πολωνία από το 4ο γκρουπ.

Όσον αφορά στο 5ο και στο 6ο γκρουπ, όλες οι ομάδες είναι απολύτως στα μέτρα των Ελλήνων διεθνών, με εξαίρεση την Ουαλία (6ο γκρουπ), όχι τόσο λόγω ικανοτήτων, όσο των στοιχείων που διαθέτει η βρετανική σχολή ποδοσφαίρου.

Τα έξι γκρουπ δυναμικότητας, έχουν ως εξής:

1ο γκρουπ
1. Ισπανία
2. Ολλανδία
3. Γερμανία
4. Αγγλία
5. Πορτογαλία
6. Ιταλία
7. Κροατία
8. Νορβηγία
9. ΕΛΛΑΔΑ

2ο γκρουπ
10. Γαλλία
11. Μαυροβούνιο
12. Ρωσία
13. Σουηδία
14. Δανία
15. Σλοβενία
16. Τουρκία
17. Σερβία
18. Σλοβακία

3ο γκρουπ
19. Ελβετία
20. Ισραήλ
21. Ιρλανδία
22. Βέλγιο
23. Τσεχία
24. Βοσνία-Ερζεγοβίνη
25. Λευκορωσία
26. Ουκρανία
27. Ουγγαρία

4ο γκρουπ
28. Βουλγαρία
29. Ρουμανία
30. Γεωργία
31. Λιθουανία
32. Αλβανία
33. Σκωτία
34. Βόρεια Ιρλανδία
35. Αυστρία
36. Πολωνία

5ο γκρουπ
37. Αρμενία
38. Φινλανδία
39. Εσθονία
40. ΚΥΠΡΟΣ
41. Λετονία
42. Μολδαβία
43. πΓΔΜ
44. Αζερμπαϊτζάν
45. Νήσοι Φερόε

6ο γκρουπ
46. Ουαλία
47. Λιχτενστάιν
48. Ισλανδία
49. Καζακστάν
50. Λουξεμβούργο
51. Μάλτα
52. Ανδόρα
53. Σαν Μαρίνο

Οι «λεγεωνάριοι» του Σάντος για το φιλικό με τη Βοσνία

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τους διεθνείς, που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού, και συμπεριέλαβε στην αποστολή, ενόψει της εκτός έδρας φιλικής αναμέτρησης της εθνικής ανδρών με τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη που θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου. Πρόκειται για τους Μόρα, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Τζαβέλλα, Πέτσο, Κονέ, Τζιόλη, Πλιάτσικα και Σαμαρά. Η τελική επιλογή των παικτών θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου από τον κ. Σάντος την Παρασκευή (5/8) και ώρα 11:00 σε αίθουσα του ξενοδοχείου, όπου καταλύει η ελληνική αποστολή.

Έπεσε μία θέση η Εθνική

Στο μεταξύ, στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης έπεσε η Εθνική Ελλάδος τον μήνα Ιούλιο, παρά το γεγονός ότι παρέμεινε στους 959 βαθμούς. Η πτώση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος οφείλεται στο άλμα της Χιλής, αλλά και της Ουρουγουάης, λόγω της συμμετοχής τους στο Κόπα Αμέρικα (μάλιστα η δεύτερη το κατέκτησε!), αλλά και της πτώσης του Μεξικού.

Στην πρώτη θέση με 1588 βαθμούς παρέμεινε η Ισπανία, με την τριάδα να συμπληρώνουν για άλλη μία φορά οι Ολλανδία και Γερμανία με 1542 και 1305 βαθμούς αντίστοιχα.

Οι αντίπαλες ομάδες της Εθνικής μας στα προκριματικά του Euro 2012 έχουν στην κατάταξη της FIFA, για το ίδιο διάστημα, τις εξής θέσεις: Η Κροατία καταλαμβάνει την 9η θέση, το Ισραήλ την 32η, η Γεωργία την 57η, η Λετονία την 83η και η Μάλτα την 173η.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα της κατάταξης:
1. Ισπανία 1588
2. Ολλανδία 1542
3. Γερμανία 1305
4. Βραζιλία 1202
5. Ουρουγουάη 1156
6. Αγγλία 1146
7. Πορτογαλία 1076
8. Ιταλία 1059
9. Κροατία 1033
10. Αργεντινή 1013
…………………………….
13. ΕΛΛΑΔΑ 959

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο