Οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης «ίσως είναι υπερτιμημένες» προειδοποιεί ο Μπάφετ
Οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις αποτιμήσεις των εταιρειών που κατέχουν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και προειδοποιεί ότι ίσως είναι υπερτιμημένες.
Οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις αποτιμήσεις των εταιρειών που κατέχουν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, μιλώντας στο Νέο Δελχί είπε για τις εταιρείες ότι είναι «οι περισσότερες θα είναι υπερτιμημένες».
Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποια εταιρεία διευκρίνισε ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμήσεις τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης». Πάντως εκτίμησε ότι «μερικές θα κερδίσουν πολλά, που θα αναπληρώσει τις υπόλοιπες».
Σημειώνεται ότι μέσα στο 2011 ή το 2012 μεγάλες εταιρείες, όπως το Facebook, σχεδιάζουν τη διάθεση μετοχών τους στο χρηματιστήριο. Παράλληλα, εκτιμήσεις ανεβάζουν την αξία άλλων σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς πάντως να υπάρχουν ασφαλή δεδομένα.
Ο Μπάφετ, που θεωρείται ένας από τους πλέον έμπειρους και διορατικούς επενδυτές, διαχρονικά προτιμά να επενδύει ποσά στις εταιρείες καταναλωτικών ειδών και τις βιομηχανίες από τις εταιρείες τεχνολογίας.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας