Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στην… κούρσα και η Ισπανία, αρχίζει και η δεύτερη αγωνιστική

Στην… κούρσα και η Ισπανία, αρχίζει και η δεύτερη αγωνιστική

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου μπαίνει από την Τετάρτη στη διεκδίκηση του Μουντιάλ. Η Ισπανία αντιμετωπίζει (Ντέρμπαν, 17:00) την Ελβετία στο πλαίσιο του 8ου ομίλου.  Νωρίτερα, στις 14:30 για τον ίδιο όμιλο, η Χιλή αντιμετωπίζει την Ονδούρα στο Νελσπρουίτ. «Μονομαχία» χωρίς ασφαλή προγνωστικά είναι αυτή μεταξύ της Νότιας Αφρικής και της Ουρουγουάης στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Α' ομίλου (Πραιτόρια, 21:30).

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου μπαίνει από την Τετάρτη στη διεκδίκηση του Μουντιάλ. Η Ισπανία αντιμετωπίζει (17:00) την Ελβετία στο πλαίσιο του 8ου ομίλου σε μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Ντέρμπαν με διαιτητή τον Αγγλο, Χάουαρντ Ουέμπ. Νωρίτερα, στις 14:30 για τον ίδιο όμιλο, η Χιλή αντιμετωπίζει την Ονδούρα στο Νελσπρουίτ με διαιτητή τον Εντι Μαγέ από τις Σεϋχέλλες. «Μονομαχία» χωρίς ασφαλή προγνωστικά είναι αυτή μεταξύ της Νότιας Αφρικής και της Ουρουγουάης στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Α’ ομίλου που θα διεξαχθεί στο «Λότους Βέρσφελντ» της Πρετόρια (21.30).

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ισοπαλίες και η κόντρα τους θα είναι καθοριστική, σχετικά με την προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ισπανία – Ελβετία

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε έχει καθιερώσει το 4-5-1, με ενισχυμένο κέντρο και κορυφή τον Νταβίντ Βίγια, ο οποίος είναι ο αποδέκτης των περισσότερων ενεργειών που κάνουν οι μέσοι των «φούριας ρόχας».

Εκεί, όπου δεσπόζει η παρουσία των Ινιέστα, Τσάμπι Αλόνσο και Τσάβι, ενώ στην αμυντική διάταξη των Ιβηρων, η εμπειρία των Πουγιόλ και Ράμος αποτελεί εγγύηση για τον Κασίγιας.

Όσον αφορά στον Οτμαρ Χίτσφελντ, που θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Φράι και Μπεχράμι, φαίνεται να καταλήγει στο 4-4-2 με τους Ντερντιγιόκ και Νκούφο να παίρνουν τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες, ενώ καθοριστικό ρόλο για την συνολική εικόνα των Ελβετών, αναμένεται να παίξει η απόδοση των Γκρίχτιγκ, Σεντέρος και Μπαρνέτα.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Σίλβα, Αλόνσο, Τσάβι, Μπούσκετς, Ινιέστα, Βίγια.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Οτμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Γκρίχτινγκ, Λιχτστάινερ, Σεντέρος, Τσίγκλερ, Μπαρνέτα, Ινλερ, Χούγκελ, Φερνάντες, Ντερντιγιόκ, Νκούφο.

Ονδούρα-Χιλή

Ο Μαρτσέλο Μπιέλσα, που αποτελεί το «μεγάλο όπλο» των Χιλιανών, συνηθίζει να παρατάσσει την ομάδα με ενισχυμένο κέντρο και έναν επιθετικό (4-5-1), προκειμένου να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και να εκμεταλλευθεί την ταχύτητα και την τεχνική κατάρτιση των ποδοσφαιριστών του.

Ο Αργεντινός τεχνικός που δεν θα έχει στην διάθεση του τον Ουμπέρτο Σουάζο, αναμένεται να στηριχθεί στην εμπειρία των Πόνσε και Παρέδες που θα πάρουν και το «βάρος» για την δημιουργία φάσεων μπροστά από την εστία της Ονδούρας.

Από την πλευρά του, ο Ρεϊνάλντο Ρουέδα, προτιμά το 4-4-2 με επιθετική αιχμή τον Ντέιβιντ Σουάζο και «κινητήριους μοχλούς» τους Τούρτσιος και Παλάσιος, προκειμένου να φτάσει σε κάποιο γκολ.

Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων:

ΟΝΔΟΥΡΑ (Ρεϊνάλντο Ρουέδα): Βαγιαδάρες, Σαμπιλιον, Τσάβεζ, Φιγκουερόα, Ιζαγκουϊρε, Τούρτσιος, Παλάσιος, Γκεβάρα, Σέζαρ Ντε Λεόν, Παβόν, Σουάζο.

ΧΙΛΗ (Μαρτσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Ισλα, Μέντελ, Πόνσε, Βιντάλ, Καρμόνα, Μιγιάρ, Φερνάντες, Παρέδες, Μποσεζούρ, Σάντσες.

Νότια Αφρική-Ουρουγουάη

Η ομάδα της Νότιας Αμερικής είναι το θεωρητικό φαβορί, αλλά οι Αφρικανοί θα τα δώσουν όλα, με την βοήθεια των φιλάθλων τους, για την πρώτη τους νίκη. Η έκβαση της αναμέτρησης αυτής θα κρίνει πολλά στη συνολικότερη έκβαση του ομίλου και η κόντρα της οικοδέσποινας με την «τσελέστε» αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων, έχουν ως εξής:

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Κούνε, Γκάξα, Μοκοένα, Κουμάλο, Μασιλέλα, Μοντίσε, Ντικγκατσόι, Πίεναρ, Λετσχολονιάγε, Τσαμπαλάλα, Μφέλα.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρεζ): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Βικτορίνο, Μ. Περέιρα, Πέρες, Αρεβάλο, Γκονζάλες, Α. Περέιρα, Σουάρες, Φορλάν.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο