Όσοι περίμεναν να μάθουν την ημερομηνία έναρξης για την αγωνιστική περίοδο 2009-10 της Σούπερ Λιγκ, μετά το ΔΣ της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη... γελάστηκαν. Και αυτό γιατί υπήρξε μετάθεση της απόφασης για την Παρασκευή, μετά την κλήρωση του Champions League και του Europa League, ώστε πρώτα να γίνουν γνωστές οι ημερομηνίες των ευρωπαϊκών αγώνων Ολυμπιακού και ΑΕΚ.
Όσοι περίμεναν να μάθουν την ημερομηνία έναρξης για την αγωνιστική περίοδο 2009-10 της Σούπερ Λιγκ, μετά το ΔΣ της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη… γελάστηκαν.
Και αυτό γιατί υπήρξε μετάθεση της απόφασης για την Παρασκευή, μετά την κλήρωση του Champions League και του Europa League, ώστε πρώτα να γίνουν γνωστές οι ημερομηνίες των ευρωπαϊκών αγώνων Ολυμπιακού και ΑΕΚ.
Το πιθανότερο, βέβαια, είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν «κλασικά» Τρίτη ή Τετάρτη και η «Ένωση» Πέμπτη, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά απίθανο να οριστεί η έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος το ίδιο Σαββατοκύριακο.
Το διοικητικό συμβούλιο, κατά τη του συνεδρίαση, δεν κατέληξε σε οριστική απόφαση για τη μετάθεση της πρεμιέρας κατά μία εβδομάδα (από 22-23 σε 29-30 Αυγούστου), την οποία έχει ζητήσει η διοργανώτρια αρχή.
Θυμίζουμε, ότι αρχικά είχε τεθεί αίτημα αναβολής από τον ΠΑΟΚ, στο οποίο συμφώνησε και ο Παναθηναϊκός, ενώ υπέρ τάχτηκαν και άλλες ΠΑΕ.
Στη συνέχεια ήρθε και η θετική ανακοίνωση της Nova που κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, γεγονότα που ισχυροποίησαν την περίπτωση της αναβολής.
Πάντως, για τη λήψη απόφασης εξουσιοδοτήθηκε η εκτελεστική γραμματεία της ομοσπονδίας, η οποία θα περιμένει την κλήρωση της επόμενης φάσης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 80-72 τον Ερυθρό Αστέρα και θα παίξει σε μία… ζαριά απέναντι στη Μονακό την Παρασκευή (24/4) για την πρόκριση στα playoffs. Σε μεγάλη μέρα βρέθηκαν Πάντερ και Κλάιμπερν που είχαν 22 πόντους έκαστος.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τη πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και περιμένει τον 8ο των πλέι ιν, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ως 7ος τη Βαλένθια στα πλέι οφ. Δείτε πως μπορούν να συναντηθούν οι «αιώνιοι».