Στην Ιταλία έσπασε το… ρόδι ο Ηρακλής, 2-1 την Πάρμα
Την πρώτη νίκη σε φιλικό του παιχνίδι, στο πρώτο μάλιστα τεστ που έδωσε σε ιταλικό έδαφος, πέτυχε ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» επικράτησε της Πάρμα με 2-1 με τέρματα που πέτυχαν οι Μπόσνιακ (42) και Επστάιν (64). Για τους Ιταλούς ισοφάρισε προσωρινά στο 50 ο Ντε Λα Φιόρε.
Την πρώτη νίκη σε φιλικό του παιχνίδι, στο πρώτο μάλιστα τεστ που έδωσε σε ιταλικό έδαφος, πέτυχε ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» επικράτησε της Πάρμα με 2-1 με τέρματα που πέτυχαν οι Μπόσνιακ (42) και Επστάιν (64). Για τους Ιταλούς ισοφάρισε προσωρινά στο 50 ο Ντε Λα Φιόρε.
Δεν αγωνίστηκαν οι Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι, Νούνο Πιλότο, Γιώργος Ιωαννίδης και Ματίας Λέκι, που ταλαιπωρούνται από διαφορετικού είδους προβλήματα.
«Κερδίσαμε, είναι καλό, αλλά το αποτέλεσμα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Κοιτάμε στην παρούσα φάση σε ποιο βαθμό ετοιμότητας είμαστε» δήλωσε ρεαλιστικά ο Ολεγκ Προτάσοφ.
Και πρόσθεσε:
«Στην αρχή σεβαστήκαμε πολύ την αντίπαλο, είχαμε άγχος. Στο δεύτερο ημίχρονο καταλάβαμε ότι μπορούμε να παίξουμε στα ίσια με την Πάρμα. Είμαστε σε καλό δρόμο, βλέπουμε πού πονάμε, αλλά και τι καλό έχουμε. Σε γενικές γραμμές είμαστε καλά, αλλά έχω και παράπονα από τα παιδιά. Δεν είμαστε φρέσκοι, όλα πρέπει να είναι έτοιμα στην ώρα τους. Ο τσαμπουκάς και η όρεξη που είχαμε μου άρεσε πολύ. Ας χάνουμε, δεν θέλω, όμως, κανείς να λέει ότι δεν παλεύουμε. Δεν μου άρεσε το πρώτο εικοσάλεπτο, είχαμε άγχος και αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι».
Ο Ιβάν Μπόσνιακ, με τη σειρά του, είπε:
«Είναι καλή η νίκη που πετύχαμε, μετά τα τρία αρνητικά αποτέλεσμα που είχαμε στα προηγούμενα φιλικά μας. Μας βοηθά αρκετά. Εχουμε ακόμη χρόνο για να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα των υποχρεώσεων μας. Μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε».
Σε προσωπικό επίπεδο, με αφορμή και το γκολ που πέτυχε, ο Κροάτης τόνισε:
«Κάθε επιθετικός χρειάζεται το γκολ, χαίρομαι που σκόραρα, βοηθά στη ψυχολογία μου. Το πιο σημαντικό είναι να είμαι καλά. Δουλεύω σκληρά, σκοπός είναι να πετύχω πολλά γκολ στο πρωτάθλημα».
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 80-72 τον Ερυθρό Αστέρα και θα παίξει σε μία… ζαριά απέναντι στη Μονακό την Παρασκευή (24/4) για την πρόκριση στα playoffs. Σε μεγάλη μέρα βρέθηκαν Πάντερ και Κλάιμπερν που είχαν 22 πόντους έκαστος.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τη πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και περιμένει τον 8ο των πλέι ιν, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ως 7ος τη Βαλένθια στα πλέι οφ. Δείτε πως μπορούν να συναντηθούν οι «αιώνιοι».