Σε πρόκριση αλλά μετά από δουλειά πιστεύει ο Χεν Τεν Κάτε
Την πεποίθησή του ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς της Αθήνας με την Σπάρτα Πράγας εξέφρασε ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός σημείωσε πως δεν αρκεί η ανωτερότητα της ομάδας του, στην περίπτωση που οι οι παίκτες του δεν δουλέψουν, ενώ χαρακτήρισε σημαντική την απώλεια του πέναλτι από τον Σισέ.
Την πεποίθησή του ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς της Αθήνας με την Σπάρτα Πράγας εξέφρασε ο Χενκ Τεν Κάτε, μετά την ήττα των «πρασίνων» με 3-1 στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Champions League. Ο Ολλανδός τεχνικός σημείωσε πως δεν αρκεί η ανωτερότητα της ομάδας του, στην περίπτωση που οι οι παίκτες του δεν δουλέψουν, ενώ χαρακτήρισε σημαντική την απώλεια του πέναλτι από τον Σισέ.
«Ήταν σημαντική στιγμή του αγώνα. Θα ήμασταν 2-1 στο ημίχρονο και το ηθικό θα ήταν ανεβασμένο, ενώ τώρα ήταν κατεβασμένο. Πριν το πέναλτι είχαμε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες, όπου τουλάχιστον η μία θα έπρεπε να έχει μπει γκολ» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για την κακή αμυντική λειτουργία, σχολίασε:
«Πράγματι υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας και γι’ αυτό αποφάσισα να βάλω τον Σαριέγκι αντί του Καντέ. Μετά από αυτό είχαμε καλύτερο έλεγχο πίσω. Ομως ατομικά λάθη έφεραν το τρίτο γκολ. Πριν από αυτό, θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε με τον Λέτο. Ηταν μια από αυτές τις μέρες που όλα πήγαν στραβά. Ήταν και το γκολ που ακυρώθηκε, αλλά αυτό που μετράει είναι τι κάνεις εσύ ο ίδιος.
» Όταν δεν έχεις τη διάθεση να παλέψεις για κάθε μπάλα και να δουλέψεις σκληρά όσο ο αντίπαλός σου, μπορείς να έχεις καλύτερη ποιότητα αλλά δεν μπορείς να νικήσεις Είμαι πολύ απογοητευμένος, αλλά το πιστεύω ακόμα γιατί η ομάδα έχει καλή ποιότητα και μπορεί να είμαστε σε δύσκολη θέση αλλά ακόμα πιστεύω ότι έχουμε ελπίδες».
Για την τακτική του πρώτου ημιχρόνου και το γεγονός πως ο Σπυρόπουλος έπαιζε μόνος την αριστερή πλευρά, είπε:
«Εάν σε εκτός έδρας παιχνίδι παίζεις με δύο επιθετικούς και έναν παίκτη πίσω τους, τότε ο Σπυρόπουλος πρέπει να πάρει αυτόν τον παίκτη που βγαίνει μπροστά δεξιά. Όμως πολλές φορές καθυστερούσε και γι’ αυτό εκείνοι μπορούσαν να παίξουν. Επίσης η μετάβασή μας στο κέντρο.
» Δεν μπορείς να πεις ότι ένας παίκτης έκανε λάθη, ήταν συνολική η δουλειά, όλη η ομάδα έκανε λάθη. Είναι εύκολο να πεις για έναν παίκτη σήμερα, αλλά όλη η ομάδα κερδίζει και όλη χάνει. Σήμερα χάσαμε, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι την επόμενη εβδομάδα για να νικήσουμε. Ακόμα και αν είναι πολύ πολύ δύσκολο, ακόμα πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να το πετύχει.
» Θα πρέπει, όμως, να είμαστε πολύ καλύτεροι από ό,τι ήμασταν σήμερα».
Τέλος, μιλώντας για τη διαφορά της περυσινής με τη φετινή Σπάρτα, είπε πως «νομίζω ότι πέρσι η Σπάρτα ήταν καλύτερη από φέτος, επειδή θυμάμαι ότι μας πίεζαν πιο πολύ και είχαμε περισσότερο τύχη που κερδίσαμε το παιχνίδι».
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 80-72 τον Ερυθρό Αστέρα και θα παίξει σε μία… ζαριά απέναντι στη Μονακό την Παρασκευή (24/4) για την πρόκριση στα playoffs. Σε μεγάλη μέρα βρέθηκαν Πάντερ και Κλάιμπερν που είχαν 22 πόντους έκαστος.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τη πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και περιμένει τον 8ο των πλέι ιν, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ως 7ος τη Βαλένθια στα πλέι οφ. Δείτε πως μπορούν να συναντηθούν οι «αιώνιοι».