Μετρό, τρόλεϊ και λεωφορεία στη γιορτή για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης
Η Αθήνα από σήμερα, Τρίτη, γιορτάζει, καθώς στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας υποδέχεται το νέο μουσείο της, το Μουσείο της Ακρόπολης, αφιερωμένο στα αριστουργήματα της αρχαίας κλασικής τέχνης από τα μνημεία της Ακρόπολης. Την είδηση ανέλαβαν να διαδώσουν τα μέσα μεταφοράς της πόλης!
Η Αθήνα από σήμερα, Τρίτη, γιορτάζει, καθώς στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας υποδέχεται το νέο μουσείο της, το Μουσείο της Ακρόπολης, αφιερωμένο στα αριστουργήματα της αρχαίας κλασικής τέχνης από τα μνημεία της Ακρόπολης.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, την είδηση ανέλαβαν να μεταδώσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, κινούμενα σε ολόκληρη την πόλη. Από την Τρίτη λεωφορεία, τρόλεϊ και συρμοί του μετρό έχουν «ντυθεί» τη ζωφόρο του Παρθενώνα που απεικονίζει την πομπή των Παναθηναίων, τη μεγάλη γιορτή προς τιμήν της προστάτιδος της πόλης θεάς Αθηνάς.
Η ζωφόρος, άλλωστε, με τις 360 μορφές θεών, ηρώων και απλών αθηναίων πολιτών, σύνολο εκπληκτικής τέχνης, αλλά και η μεγαλύτερη γλυπτική σύνθεση όλων των εποχών, προσφέρεται ιδανικά για τον συγκεκριμένο στόχο. Μεταφέρει το μήνυμα αλλά και το διαρκές αίτημα για την επανένωσή της.
Από το τμήμα της ζωφόρου, στο οποίο καταγράφεται η προετοιμασία των ιππέων για την πομπή -συνολικά είναι 231 ιππείς- προέρχονται τα «αποσπάσματα» που απεικονίζονται στις δύο πλαϊνές όψεις των λεωφορείων, του μετρό και των τρόλεϊ, στις δύο πρώτες περιπτώσεις με την ανάδειξη μόνο των μορφών, ενώ στην τρίτη ολόκληρων των λίθων από τους οποίους προέρχονται. Στις στάσεις, εξάλλου, η ήρεμη μορφή μιας Κόρης της Ακρόπολης με την περίτεχνη κόμμωση, τα κοσμήματα και το χαρακτηριστικό αρχαϊκό μειδίαμα, συντροφεύει τους αναμένοντες.
Η ίδια μορφή απεικονίζεται σε τεράστια μπάνερ που έχουν αναρτηθεί σε κεντρικές λεωφόρους. Ο στολισμός της Αθήνας θα διαρκέσει ως και 15 ημέρες μετά τα εγκαίνια, που θα γίνουν στις 20 Ιουνίου.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι σπόροι chia μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση της υπέρτασης (υψηλή αρτηριακή πίεση), της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.