Αποσύρθηκε και από την ελληνική αγορά επικίνδυνο βρεφικό γάλα
Αθήνα: Αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά το βρεφικό γάλα Βabynat 1 της γαλλικής εταιρείας Vitagermine, μετά τον εντοπισμό του παθογόνου μικροοργανισμού enterobacter sakazakii (εντεροβακτήριο σακαζάκι) σε μία παρτίδα (αριθμός παρτίδας 17381, με ημερομηνία λήξης 13/10/10.
Αθήνα: Αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά το βρεφικό γάλα Βabynat 1 της γαλλικής εταιρείας Vitagermine, μετά τον εντοπισμό του παθογόνου μικροοργανισμού enterobacter sakazakii (εντεροβακτήριο σακαζάκι) σε μία παρτίδα (αριθμός παρτίδας 17381, με ημερομηνία λήξης 13/10/10.
Η εφημερίδα Το Βήμα σημειώνει ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Βασ. Κοντοζαμάνη, η συγκεκριμένη παρτίδα δεν είχε εισαχθεί την ελληνική αγορά. Ωστόσο ο οργανισμός προχώρησε στην απόσυρση του συνόλου του βρεφικού γάλακτος της συγκεκριμένης εταιρείας, διότι -όπως εκ των υστέρων διαπιστώθηκε- δεν είχε γνωστοποιηθεί η κυκλοφορία του στον ΕΟΦ.
Τα γάλατα με την εμπορική ονομασία Βabynat, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και στη Νότια Κορέα, κατασχέθηκαν.
Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, ο μικροοργανισμός που εντοπίστηκε στο βρεφικό γάλα μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα και εντερίτιδα. Γι’ αυτό οι εκπρόσωποι του ΕΟΦ εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών, καθώς το συγκεκριμένο γάλα κυκλοφορεί και μέσω του Διαδικτύου.
Εκπρόσωποι της μητρικής εταιρείας είπαν χθες ότι βρίσκονται εν αναμονή των χημικών αναλύσεων από τις νοτιοκορεατικές αρχές, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τη συγκεκριμένη παρτίδα.
Οι υγειονομικές αρχές θα προχωρήσουν και σε περαιτέρω ελέγχους στα προϊόντα που δεν έχουν ακόμη προωθηθεί στην αγορά.
health.in.gr
- Όταν η σαλάτα μπήκε στο μενού – Απολίθωμα 300 εκατ. ετών ανήκει σε ένα από τα πρώτα φυτοφάγα ζώα
- Φάμελλος: «Oποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις διαφθορά και καθεστώς Μητσοτάκη, η ΝΔ στα σκάνδαλα έχει άριστη κατάρτιση»
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα πάνω από 100.000 νοικοκυριά στο Κίεβο – Νέες ρωσικές επιθέσεις
- Το προσωπικό στυλ έχει να κάνει με το ταξίδι – Ο Αμερικανός ποιητής της μόδας Ralph Lauren δείχνει τον δρόμο
- Δρομολογείται η αποκατάσταση του Ναού της Παναγίας Παρηγορήτισσας, στην Άρτα
- Ολυμπιακός: Επιστρέφει ο Νιλικίνα – Ποιοι μένουν εκτός από το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα
- Ελαφόνησος: Τρομακτικό βίντεο – Θαλαμηγός διαλύθηκε πέφτοντας σε βράχια
- Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους να κάνουν στην άκρη όλους τους ξεπουλημένους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442