Ο Νέμεθ χάρισε «χρυσή» νίκη στην ΑΕΚ μέσα στην Κυψέλη
Με τον Νέμεθ να κάνει πράγματα και θαύματα στην τελευταία περίοδο του αγώνα η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από την Κυψέλη, όπου επικράτησε του Πανελληνίου με 82-74. Ο Oύγγρος φόργουορντ της «Ένωσης» σημείωσε 13 από τους 19 πόντους του στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου με τρία συνεχόμενα τρίποντα ξαναέδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και τη βοήθησε να φτάσει στη νίκη.
89
Με τον Ιστβαν Νέμεθ να κάνει πράγματα και θαύματα στην τελευταία περίοδο του αγώνα η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από την Κυψέλη, όπου επικράτησε του Πανελληνίου με 82-74.
Ο Oύγγρος φόργουορντ της «Ένωσης» σημείωσε 13 από τους 19 πόντους του στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όπου με τρία συνεχόμενα τρίποντα όχι μόνο ξαναέδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά τη βοήθησε να πάρει διαφορά η οποία της επέτρεψε να φτάσει στη νίκη.
Η ΑΕΚ αιφνιδίασε τον Πανελλήνιο περνώντας συνεχώς τη μπάλα κοντά στο καλάθι και κατάφερε να πάρει ένα γρήγορο προβάδισμα 11-7 χάρη στον Ντέιβιντ Αντερσεν.
Οι γηπεδούχοι με δυο απανωτούς αιφνιδιασμούς μείωσαν σε 14-16, όμως οι περιφερειακοί της «Ένωσης» μπήκαν και αυτοί στο παιχνίδι και βοήθησαν την ομάδα τους να διευρύνει τη διαφορά της στους εφτά πόντους (21-14) και να προηγηθεί με 22-17 με τη λήξη της πρώτης περιόδου.
Ο Περικλής Δορκοφίκης άνοιξε πυρ και η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη πραγματοποίησε σερί 14-4 παίρνοντας «αέρα» 13 πόντων 36-23. Ο Ηλίας Ζούρος κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ και έδωσε οδηγία στους παίκτες του να πιέσουν σε όλο το γήπεδο.
Αυτοί εκτέλεσαν άμεσα την εντολή του προπονητή τους και κατάφεραν να κλέψουν μπάλες που οδήγησαν σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό πλησιάζοντας έτσι 30-37.
Ο Δορκοφίκης είχε τη λύση για την ΑΕΚ και με το δεύτερο τρίποντο του στο παιχνίδι επανέφερε τη διαφορά στους 10 (42-32).
Αφού η πίεση απέδωσε, έστω και για λίγο ο Πανελλήνιος αποφάσισε να την χρησιμοποιήσει από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι «ολυμπιονίκες» έβγαζαν τον έναν αιφνιδιασμό πίσω από τον άλλο και σύντομα μετέτρεψαν το -9 (33-42) της ανάπαυλας σε -2 (40-42) με σερί 7-0.
Η ΑΕΚ απάντησε με τρίποντο του Ντι Τζέι Τόμπσον για το 49-44, αλλά ο Γκράντι ανταπέδωσε και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 50-49.
Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ξέφυγε προσωρινά με 57-51, όμως το τρίποντο του Χρήστου Ταπούτου πίσω από τη σέντρα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου κράτησε τους «κιτρινόμαυρους» κοντά στο σκορ.
Ο Ταπούτος ήταν αυτός που έφερε την ΑΕΚ σε απόσταση βολής (62-61) και από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Ιστβαν Νέμεθ. Ο ούγγρος με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό έβαλε μπροστά την «Ένωση» 65-64 και αμέσως έπιασε δουλειά έξω από τα 6,25.
Με τρία συνεχόμενα τρίποντα έδωσε προβάδισμα εφτά πόντων (75-68) στην ομάδα του δυο λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, ενώ ήταν αυτός που έδωσε τη χαριστική βολή στον Πανελλήνιο «σφραγίζοντας» με δυο εύστοχες βολές τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ που ήρθε με τελικό σκορ 82-74.
Τα δεκάλεπτα: 17-22, 33-42, 57-56, 74-82
Διαιτητές: Σπυρίδωνος, Φούφης, Μπήτης
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Όστοιτς 9, Παπαμακάριος 7 (1), Καλαϊτζίδης, Καλαϊτζής 3, Νιούλεϊ 11 (1), Νάτζφεϊ, Πέτροβιτς 3, Γκράντι 18 (2), Γκόλεματς 9, Ραντένοβιτς 14 (1)
ΑΕΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Κυριακόπουλος 2, Ταπούτος 11 (2), Βασιλόπουλος, Παπανικολάου 5, Τόμπσον 8 (2), Χατζής 3, Δορκοφίκης 15 (2), Κίκερπιλ 4 (1), Μπράιαντ 7 (1), Άντερσεν 8, Νέμεθ 19 (3)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κριτική σε Αταμάν: «Σε ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ δεν νομίζω ότι θα έκανε κάτι…»
- Βρετανία: Νέα αποστασία βουλευτή των συντηρητικών – Μεταπήδησε στο κόμμα του Φάρατζ
- Ρόκετς – Πέλικανς 119-110: Σπουδαία νίκη και ματς-ορόσημο για τον Ντουράντ (vids)
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 11 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο – Πάνω από 60 αγνοούμενοι
- Ιράν: η Ισλαμική Δημοκρατία στο σταυροδρόμι
- Όταν τα ντοκιμαντέρ γίνονται screen therapy: Από το πολιτικό χάος στη μαγεία της σύνδεσης και το προσωπικό στοίχημα ενός διάσημου σεφ
- Σχεδόν μισός αιώνας – Οι πρωταγωνιστές της αρχικής σειράς «Δυναστεία» 45 χρόνια μετά την πρεμιέρα
- Κίνηση στους δρόμους: Κλειστές λωρίδες λόγω έργων σε Κηφισό, Αττική Οδό και Βουλιαγμένης – Πού υπάρχουν προβλήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)





































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)






































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442