Πολύτιμα αντικείμενα της πριγκίπισσας Μαργαρίτας βγαίνουν στο σφυρί
Εκατοντάδες κοσμήματα, έπιπλα και αντικείμενα που ανήκαν στην πριγκίπισσα Μαργαρίτα, την κατά τέσσερα χρόνια μικρότερη αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ, βγαίνουν στο σφυρί με πρωτοβουλία των παιδιών της. Η αξία τους υπολογίζεται στα δύο εκατομμύρια λίρες.
38
Εκατοντάδες κοσμήματα, έπιπλα και αντικείμενα που ανήκαν στην πριγκίπισσα Μαργαρίτα, την κατά τέσσερα χρόνια μικρότερη αδελφή της βασίλισσας Ελισάβετ, θα τεθούν σε πλειστηριασμό με πρωτοβουλία των παιδιών της.
Η δημοπρασία από τον οίκο Christies, που χαρακτηρίζεται «ιστορική και πρωτοφανής» από τους οργανωτές της, θα διεξαχθεί στις 13 και 14 Ιουνίου.
Στο σφυρί βγαίνουν τουλάχιστον 800 αντικείμενα: από την τιάρα που η πριγκίπισσα φορούσε στο γάμο της με το φωτογράφο Αντονι Αρμστρονγκ-Τζόουνς το 1960, η αξία της οποίας εκτιμάται μεταξύ 150.000 και 200.000 λιρών, έως μια απλή καρφίτσα σε σχήμα σκαντζόχοιρου αξίας 50 λιρών.
Περίοπτη θέση στη δημοπρασία κατέχει το περίφημο κολιέ με τις πέντε σειρές μαργαριτάρια και διαμάντια, που απαθανατίστηκε στο πορτρέτο της ατίθασης γαλαζοαίματης από τον Σεσίλ Μπίτον, φωτογράφο και σχεδιαστή μόδας της υψηλής κοινωνίας της Αγγλίας, για τα 19α γενέθλιά της.
Επίσης, έπιπλα, ασημικά, βιβλία, ορισμένα της είχαν δοθεί από τη γιαγιά της βασίλισσα Μέρι, καθώς και η προσωπογραφία της πριγκίπισσας που ζωγράφισε το 1957 ο Πιέτρο Ανιγκόνι (1910-1988) και σήμερα εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου.
Είναι η πρώτη φορά, υπογραμμίζει ο οίκος Christies, που τα κοσμήματα της αδελφής της βασίλισσας δημοπρατούνται με αυτόν τον τρόπο. Ο οίκος δημοπρασιών έσπευσε να διευκρινίσει ότι τα κοσμήματα αυτά δεν ανήκουν «ούτε στα κοσμήματα της βασίλισσας, ούτε στις βασιλικές συλλογές».
Η δημοπρασία αναμένεται να αποφέρει σχεδόν δύο εκατομμύρια λίρες.
Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου 2002. Τα δυο παιδιά της αποφάσισαν να πωλήσουν τα κοσμήματα, τα έπιπλα, τα έργα τέχνης και τα κειμήλια, για να πληρώσουν τα δικαιώματα διαδοχής στο θρόνο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου
- Κρήτη: Στην εντατική 19χρονος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη
- Τσουκαλάς: «Οι επόμενες εκλογές είναι μαραθώνιος αντοχής» λέει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ
- Δίκη Novartis: Ποινές φυλάκισης 25 και 28 μηνών με αναστολή σε Δεσταμπασίδη και Μαραγγέλη
- Τσάμπι Αλόνσο: Το «τρελό» ποσό που κόστισε ο Ισπανός στη Ρεάλ και το εντυπωσιακό ποσοστό νικών του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442