Βράβευση του Μπομπ Γκέλντοφ από τους Έλληνες Γιατρούς του Κόσμου
Τον ιρλανδικής καταγωγής μουσικό Μπομπ Γκέλντοφ, «συνοδοιπόρο τους στο δρόμο της ανθρωπιάς», βράβευσαν τη Δευτέρα στην Αθήνα οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου. Για την ανθρωπιστική του δράση ο Γκέλντοφ είναι και φέτος υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης.
51
Τον ιρλανδικής καταγωγής μουσικό Μπομπ Γκέλντοφ, «συνοδοιπόρο τους στο δρόμο της ανθρωπιάς», βράβευσαν τη Δευτέρα στην Αθήνα οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου. Για την ανθρωπιστική του δράση ο Γκέλντοφ είναι και φέτος υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.
Ο Γκέλντοφ έγραψε ξανά «ιστορία» με την εκδήλωση Live 8, τις συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε πολλά μέρη του κόσμου και τις οποίες διοργάνωσε ο ίδιος αφιλοκερδώς. Συμμετείχαν 1.000 καλλιτέχνες, τις παρακολούθησαν 3,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη, την ώρα που στη Σκωτία λάμβανε χώρα η διάσκεψη της G8.
«Το αποτέλεσμα ήταν ότι αυτές οι πλούσιες χώρες δεσμεύτηκαν να διπλασιάσουν την βοήθειά τους στην Αφρική ως το 2010 και να παραγράψουν τα χρέη της» είπε ο ίδιος.
«Η Αφρική είναι η μοναδική ήπειρος που δεν αναπτύσσεται οικονομικά, και οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα και το AIDS σε ποσοστό που φθάνει μέχρι και το 40% του πληθυσμού. Εμείς δεν πεθαίνουμε ούτε από πείνα ούτε από AIDS, επειδή έχουμε χρήματα και για φαγητό και για υγειονομική περίθαλψη» συνέχισε.
Παλιός φίλος των Γιατρών του Κόσμου και του Μπερνάρ Κουσνέρ, μοιράζονταν μάλιστα τα ίδια γραφεία με την γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση στο Παρίσι όταν στην δεκαετία του 80 είχε ιδρύσει την δική του Band Aid εφαρμόζοντας την ιδέα της από κοινού αφιλοκερδούς συμμετοχής καλλιτεχνών, συγκλονισμένος από τον αργό θάνατο από ασιτία των παιδιών της Αιθιοπίας.
Ο δίσκος που είχε τότε κυκλοφορήσει με την Band Aid, το Do they know its Christmas, είχε σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ ταχύτερης πώλησης δίσκου στην ιστορία της Αγγλίας, συλλέγοντας το ποσό των 8 εκατ. λιρών.
Το 1985 κατόρθωσε σε μία συναυλία που διήρκησε πάνω από 16 ώρες συγχρόνως σε Αγγλία και Αμερική, τη διοργάνωση Live Aid, να συγκεντρώσει επί σκηνής τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής και το ποσό των 150 εκατ. λιρών που διατέθηκε σε ανθρωπιστική βοήθεια.
Η διαδρομή της Band Aid, δεν είναι φιλανθρωπική, αλλά πολιτική υποστηρίζει ο Μπομπ Γκέλντοφ, παρακινώντας τους πολίτες «να σπρώχνουν τους πλούσιους να χαμηλώσουν τα βλέμματα στη συνεχή οικονομική παρακμή της Αφρικής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Διαδήλωση χιλιάδων μαθητών και φοιτητών στη Χιλή υπέρ της δωρεάν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση
- Tέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Ανοίγει 1η Απριλίου το myCAR
- Συνταγή: Μαροκινό κοτόπουλο με μπασμάτι
- Στροφή της ΕΕ στη μεταναστευτική πολιτική: «Πράσινο φως» για κέντρα απέλασης εκτός Ευρώπης
- Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Τεχεράνη, Βηρυτό – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράν
- Ο Τραμπ εξετάζει την αποστολή 10.000 ακόμη στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Βάλε την κίνηση στη ζωή σου: Πέντε λεπτά κάνουν τη διαφορά
- Καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία Deborah: Πότε θα σαρώσει την Αττική – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 27.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/bangkit-prayogi-bcMjZd0BzQk-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442