Καθυστέρηση στις θεατρικές επιχορηγήσεις καταλογίζει η Μ.Δαμανάκη στο νέο υπουργό
Ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης εξετάζει με υπερβολική καθυστέρηση τις επιχορηγήσεις της θεατρικής περιόδου που τελειώνει, τη στιγμή που θα έπρεπε να προετοιμάζεται για τη σεζον 2006-2007, υποστηρίζει η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ.
Ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης εξετάζει με υπερβολική καθυστέρηση τις επιχορηγήσεις της θεατρικής περιόδου που τελειώνει, τη στιγμή που θα έπρεπε να προετοιμάζεται για τη σεζον 2006-2007, υποστηρίζει η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη.
«Ο υπουργός πολιτισμού γιορτάζει την παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, με τον δικό του ιδιαίτεροτρόπο» αναφέρει η κ.Δαμανάκη στην ανακοίνωσή της.
«Είκοσι ημέρες πριν ολοκληρωθεί η θεατρική περίοδος 2005-6, καλεί τους θιάσους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσει το θέμα των θεατρικών επιχορηγήσεων της περιόδου που τελειώνει.»
»Δηλαδή, ο υπουργός σκοπεύει να αξιολογήσει το έργο των θιάσων αφού ολοκληρώσουν τις παραστάσεις τους, ενώ θα έπρεπε να προγραμματίζεται ήδη η περίοδος 2006-7».
»Ξαφνικά, το υπουργείο θυμάται κάτι που αγνοούσε μέχρι σήμερα. Την θεατρική περίοδο 2005-6. Για τους μεγαλύτερους δε θιάσους της χώρας, τους επιχορηγούμενους διετούς προγραμματισμού, δε γίνεται ούτε λόγος.»
»Το Ελληνικό Θέατρο αξίζει κάτι καλύτερο από το να το θυμόμαστε μόνο μια φορά το χρόνο, την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (27 Μαρτίου) ή έστω, την προηγούμενή της.»
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».