Γεγονός πλέον το bypass με επισκληρίδιο αναισθησία
Ομάδα Βρετανών επιστημόνων κατόρθωσε να εφαρμόσει στην πράξη μία νέα χειρουργική τεχνική που επιτρέπει τη διεξαγωγή στεφανιαίας παράκαμψης (bypass) με επισκληρίδιο αναισθησία, επιστρέποντας στον ασθενή να διατηρεί τις αισθήσεις του στη διάρκεια της επέμβασης.
51
Ομάδα Βρετανών επιστημόνων κατόρθωσε να εφαρμόσει στην πράξη μία νέα χειρουργική τεχνική που επιτρέπει τη διεξαγωγή στεφανιαίας παράκαμψης (bypass) με επισκληρίδιο αναισθησία, επιστρέποντας στον ασθενή να διατηρεί τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
Η επισκληρίδιος αναιασθησία χρησιμοποιείται ευρέως στον τομέα της μαιευτικής, με στόχο να εξαλείψει τις οδύνες του τοκετού, επιτρέποντας ωστόσο στην έγκυο να αναπνέει και να μιλά φυσιολογικά. Ακόμη και στην περίπτωση του bypass, ωστόσο, η χορηγούμενη ποσότητα αναισθησίας είναι παρόμοια με εκείνη πριν από μια καισαρική τομή.
Έπειτα από τη χορήγηση της αναισθησίας, η ιατρική ομάδα χρησιμοποιεί μία λαπαροσκοπική τεχνική χωρίς διάνοιξη του θώρακα αλλά μέσα από μικρές οπές, για την επιδιόρθωση της αποφραχθείσας αρτηρίας.
Όπως ανέφεραν τόσο οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε στεφανιαία παράκαμψη με τη μέθοδο, όσο και οι επιστήμονες που την εφάρμοσαν, η επέμβαση μοιάζει με εγχείρηση ρουτίνας, ενώ οι ασθενείς μπορούν να ανασηκωθούν στην κλίνη τους και να φάνε λίγες μόνο ώρες μετά την επέμβαση, ενώ ταχύς είναι και ο χρόνος ανάρρωσής τους.
Η μέθοδος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πειραματικά στην Τουρκία πριν από τρία χρόνια και έκτοτε την ακολούθησαν επιστήμονες στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Τελευταίο περιστατικό ήταν εκείνο ενός 73χρονου Βρετανού, το οποίο επίσης στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
health.in.gr
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)





































![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442