Μεσαίωνας η κατάσχεση της «Ζωής του Ιησού», λέει ο Γκέρχαρντ Χάντερερ
Μεσαιωνική χαρακτήρισε ο Γκέρχαρντ Χάντερερ την απόφαση των ελληνικών Αρχών να προχωρήσουν στην κατάσχεση του βιβλίου του «Η ζωή του Ιησού». «Δεν είχα κατά νου να γράψω μια καινούρια Βίβλο» λέει ο ίδιος στους διώκτες του.
38
Μεσαιωνική χαρακτήρισε ο Γκέρχαρντ Χάντερερ την απόφαση των ελληνικών Αρχών να προχωρήσουν στην κατάσχεση του βιβλίου του «Η ζωή του Ιησού». «Δεν είχα κατά νου να γράψω μια καινούρια Βίβλο» λέει ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα την Παρασκευή.
Ο Αυστριακός Γκέρχαρντ Χάντερερ είναι ο επί 20 χρόνια πολιτικός γελοιογράφος και καρτουνίστας του γερμανικού περιοδικού Stern. Το βιβλίο του αντιμετώπισε πρόβλημα σε δύο χώρες, στην πατρίδα του, την Αυστρία, και στην Ελλάδα, όπου πριν από λίγες ημέρες με εισαγγελική απόφαση αστυνομικοί εισέβαλαν σε κεντρικά βιβλιοπωλεία και το κατέσχεσαν.
«Η ενέργεια των ελληνικών Αρχών μου προκάλεσε κατάπληξη. Μέχρι τώρα νόμιζα ότι οι αντιδράσεις για το βιβλίο μου στην Αυστρία δεν θα μπορούσαν να συμβούν σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης. Σε όσους αποφάσισαν να το κατασχέσουν δεν έχω παρά να κουνήσω το κεφάλι μου συγκαταβατικά και να τους πως: Καλώς ήλθατε στον Μεσαιώνα» λέει ο συγγραφέας στην εφημερίδα.
Ο γελοιογράφος πιστεύει ότι «οι εικόνες του βιβλίου δεν θίγουν σε καμία περίπτωση το μύθο του Ιησού», αλλά «πιάνουν από τα κέρατα το λατρευτικό κιτς της Καθολικής Εκκλησίας, δηλαδή την άσκηση εξουσίας των εκκλησιαστικών αξιωματούχων, αλλά και την ανάδειξη σε κυρίαρχη θέση των μαθητών σε σχέση με το Δάσκαλό τους, κάτι που επίσης καταπιέζει όσους πιστεύουν σ εκείνον και τον αγαπούν».
Και εξηγεί: «Εννοείται πως, και κατά τη δική μου άποψη, τα θεμελιώδη πρόσωπα-σύμβολα των θρησκειών δεν πρέπει να διακωμωδούνται. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει στο βιβλίο μου. Θεωρούσα πάντα τον Ιησού μια συμπαθητική μορφή και στην αφήγησή μου τον βλέπω πολύ συμπαθητικά. Λιγότερο συμπαθητικές μορφές θεωρώ όμως τους μαθητές του, οι οποίοι γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως».
Ο Γκ.Χάντερερ καταλήγει λέγοντας: «Δεν είναι παρά μια άσκηση χαλάρωσης απέναντι στην πίστη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442