Γουινόνα Ράιντερ και Τζορτζ Λούκας υποψήφιοι για ένα Χρυσό Βατόμουρο
Ενώ η αγωνία έχει κορυφωθεί για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι για τα φετινά βραβεία Όσκαρ, τη Δευτέρα έγιναν γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων για τα αντι-Όσκαρ, τα διάσημα πλέον Χρυσά Βατόμουρα για τους χειρότερους της 7ης Τέχνης.
38
Ενώ η αγωνία έχει κορυφωθεί για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι για τα φετινά βραβεία Όσκαρ, τη Δευτέρα έγιναν γνωστά τα ονόματα των υποψηφίων για τα αντι-Όσκαρ, τα διάσημα πλέον Χρυσά Βατόμουρα για τους χειρότερους της 7ης Τέχνης.
Μια ομάδα διασήμων κυριών συνωστίζεται στην κατηγορία της χειρότερης των χειρότερων ηθοποιών της χρονιάς. Πρόκειται για τις Μαντόνα, Τζένιφερ Λόπεζ, Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Γουινόνα Ράιντερ και Αντζελίνα Τζολί.
Επίσης, σκληρός φαίνεται να είναι ο ανταγωνισμός και στην κατηγορία της χείριστης ερμηνείας ανδρικού ρόλου, όπου περιλαμβάνονται και ηθοποιοί, οι οποίοι έχουν τιμηθεί με Όσκαρ. Υποψήφιοι είναι ο Έντι Μέρφι για την ταινία Οι περιπέτειες του Pluto Nash, ο Ρομπέρτο Μπενίνι για τον Πινόκιο, ο Αντριάνο Τζιανίνι για το Swept Away, ο Στίβεν Σίγκαλ για το Half Past Dead και ο Ανταμ Σάντλερ για δύο ταινίες, το Οι 8 τρελλές νύχτες του Ανταμ Σάντλερ και το Mr. Deeds.
Στην κατηγορία των δεύτερων ρόλων υποψήφιοι είναι ο Χάιντεν Κρίστενσεν, ο Τομ Γκριν, ο Φρέντι Πράιντζ Τζούνιορ, ο Κρίστοφερ Γουόκεν και ο Ρόμπιν Ουίλιαμς. Στην ίδια κατηγορία οι υποψήφιες κυρίες είναι η Λάρα Φλιν Μπόιλ, η Μπο Ντέρεκ, η Μαντόνα για την εμφάνιση-αστραπή στην ταινία Πέθανε μια άλλη μέρα, η Νάταλι Πόρτμαν και η Ρεβέκα Ρέιμινς Στάμος.
Το πλαστικό αντιβραβείο του βατόμουρου για το χείριστο κινηματογραφικό δίδυμο διεκδικούν οι Αντριάνο Τζιανίνι και Μαντόνα για το Swept Away, ο Ρόμπερτο Μπενίνι και η Νικολέτα Μπράτσι για τον Πινόκιο, ο Χάιντεν Κρίστενσεν και η Νάταλι Πόρτμαν για τον Πόλεμο των Αστρων – Ο Πόλεμος των Κλώνων, ο Εντι Μέρφι τόσο για την εμφάνιση του μαζί με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο Showtime όσο και για την εμφάνιση του μαζί με τον Όουεν Ουίλσον στο Εγώ, ο κατάσκοπος
Επίσης, υποψήφιο είναι και το ζευγάρι Μπρίντεϊ Σπίαρς – Ανσον Μάουντ στην ταινία Crossroads.
Τέλος το Χρυσό Βατόμουρο για την χείριστη σκηνοθεσία διεκδικούν ο Ρομπέρτο Μπενίνι για τον Πινόκιο, η Τάμρα Ντέιβις για το Crossroads, ο Τζορτζ Λούκας για τον Πόλεμο των Αστρων, ο Γκάι Ρίτσι για το Swept Away και ο Ραν Αντεργουντ για τις Περιπέτειες του Πλούτο Νας.
Η απονομή των Χρυσών Βατόμουρων θα γίνει μια ημέρα πριν από την απονομή των βραβείων Όσκαρ, δηλαδή στις 22 Μαρτίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Με… όπλο τον κόσμο του και στόχο μόνο τη νίκη κόντρα στη Λεβερκούζεν ο Ολυμπιακός
- Προβλήματα σε ακτοπλοϊκές συνδέσεις λόγω των ισχυρών ανέμων
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Αφαιρέθηκε από νέα ταινία της Amazon μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Έριξε… βόμβα ο Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν θα ολοκληρώσω τη σεζόν στους Μπακς»
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442