Περισσότεροι θεατές και αυξημένα έσοδα, ο απολογισμός του Ελληνικού Φεστιβάλ 2002
Θετικός είναι ο απολογισμός του Ελληνικού Φεστιβάλ 2002, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους διοργανωτές του για τη χρονιά που έρχεται. Οι εισπράξεις έφτασαν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ τις παραστάσεις παρακολούθησαν 270.000 θεατές.
Θετικός είναι ο απολογισμός του Ελληνικού Φεστιβάλ 2002, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους διοργανωτές του για τη χρονιά που έρχεται. Οι εισπράξεις έφτασαν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ τις παραστάσεις παρακολούθησαν 270.000 θεατές.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στο Βήμα της Παρασκευής, τις παραστάσεις στο Ηρώδειο παρακολούθησαν 147.467 θεατές, της Επιδαύρου 89.987 θεατές, στη μικρή Επίδαυρο προσήλθαν 5.107 άτομα και στο Λυκαβηττό 20.500 θεατές.
Συνολικά, στα ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ μπήκαν 3,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από τις συνεργασίες του Φεστιβάλ με άλλες πόλεις της περιφέρειας εισπράχθηκαν άλλες 500 χιλιάδες ευρώ.
Εξίσου θετικά υπήρξαν τα μηνύματα και στο παραγωγικό μέρος. Στις εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ συμμετείχαν 2.000 μουσικοί, 20 ορχήστρες, 30 μαέστροι, 9 χορωδίες, 300 ηθοποιοί, 13 θίασοι, 16 σκηνοθέτες, 300 χορευτές, 9 μπαλέτα, 32 χορογράφοι, 100 σολίστ του λυρικού θεάτρου, 22 ενδυματολόγοι, 16 σκηνογράφοι, 14 φωτιστές και εκατοντάδες τεχνικοί.
Οι πέντε πρώτες εκδηλώσεις σε προσέλευση θεατών στο Ηρώδειο ήταν τα μπαλέτα Μπαλσόι με τον Σπάρτακο και τη Ζιζέλ, τα μπαλέτα της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, τα μπαλέτα Μπεζάρ, οι δύο παραστάσεις των Μόμιξ και τα πρόσφατα γκαλά των Αλάνια και Γκεοργκίου.
Στην Επίδαυρο, την μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου είχαν οι αριστοφανικές παραστάσεις Λυσιστράτη και Όρνιθες και ακολούθησαν οι αγγλόφωνες Βάκχες του Royal National Theatre.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.