Περισσότερο «ανθρώπινοι» οι εξωγήινοι, υποστηρίζει κορυφαίος Αμερικανός αστρονόμος
Οι εξωγήινοι δεν μοιάζουν με μικρά πράσινα ανθρωπάκια, όπως τους παρουσιάζουν οι παραγωγοί του Χόλιγουντ υποστηρίζει ο Σεθ Σόστακ, ένας από τους κορυφαίους αστρονόμους των ΗΠΑ. Ο ίδιος βασίζει την άποψή του σε στοιχεία και αληθοφανείς υποθέσεις.
30
Οι εξωγήινοι δεν μοιάζουν με μικρά πράσινα ανθρωπάκια, όπως τους παρουσιάζουν οι παραγωγοί του Χόλιγουντ υποστηρίζει ο Σεθ Σόστακ, ένας από τους κορυφαίους αστρονόμους των ΗΠΑ. Ο ίδιος βασίζει την άποψή του σε στοιχεία και αληθοφανείς υποθέσεις.
«Ασφαλώς δεν ξέρουμε με τι μοιάζουν οι εξωγήινοι. Μόνο το Χόλιγουντ γνωρίζει σίγουρα» αναφέρει ο Αμερικανός επιστήμονας σε άρθρο του στην εφημερίδα Independent του Λονδίνου και συνεχίζει:
«Το Χόλιγουντ τους παρουσιάζει αρκετά ανθρωπομορφικούς. Αυτό είναι λογικό γιατί εάν έμοιαζαν με σιδερένιους στρατιώτες ή ηλεκτρικές σκούπες, δεν θα μπορούσαμε να ταυτιστούμε μαζί τους.»
Ο Σόστακ, ο οποίος εργάζεται στο Ινστιτούτο Αναζήτησης Εξωγήινης Ευφυΐας (SETI) στην Καλιφόρνια, θεωρεί ότι εφόσον τελικά υπάρχουν όντα «εκεί έξω», η όψη τους θα καθορίζεται από ορισμένους βασικούς νόμους της φυσικής.
«Ο περίφημος ΕΤ δεν μπορεί να είναι τόσο μικρός αφού υπάρχει ένα ελάχιστο μέγεθος νευρονίων. Επιπλέον, αν ήταν τόσο μικρός δεν θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα έξυπνος. Το μέγεθός του θα πρέπει να είναι ανάλογο του δικού μας. Το ίδιο ισχύει και για τον πλανήτη του.»
Σχετικά με το «σπίτι» του, ο Σόστακ υποστηρίζει ότι θα πρέπει να μοιάζει με τη Γη, με ατμόσφαιρα, δύναμη βαρύτητας, βραχώδεις εκτάσεις και ωκεανούς. «Δεν είναι δυνατόν να αποτελείται μόνο από ωκεανούς επειδή στο νερό δύσκολα μπορεί ένα ον να αναπτύξει πλήρως την ευφυΐα του.»
Πάντως, ο αστρονόμος δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος σχετικά με την προοπτική συνάντησης ανθρώπου – εξωγήινου. Ακόμα και αν κάποτε καταφέρουμε να έχουμε «ενδείξεις» ζωής σε άλλο πλανήτη, είναι αδύνατον με τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα να βρεθούμε κοντά.
«Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στα αστέρια. Θα χρειαστούν 100.000 χρόνια για το εγγύτερο με τα σημερινά μέσα. Ακόμα και αν κατασκευάσουμε πυραύλους 100 φορές πιο γρήγορους, είμαστε 1.000 χρόνια μακριά.»
Ωστόσο, υπάρχει ελπίδα: «Είναι πιθανό η πρώτη μας συνάντηση να μην γίνει με εξωγήινο, αλλά με το μηχάνημα που θα έχει ο ίδιος φτιάξει, σε περίπτωση που ο πολιτισμός του είναι περισσότερο ανεπτυγμένος. Η τεχνητή ευφυΐα προχωρά γοργά.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Καρέτσας έχει «τρελάνει» τους Ιταλούς: «Ο Βασιλιάς των ασίστ που θέλει η Μίλαν»
- Τα τελευταία λόγια της Νοέλια πριν από την ευθανασία – Οι βιασμοί, η απελπισία και η βουτιά στο κενό
- Τι σημαίνει η συμμετοχή των Χούθι στον πόλεμο – «Θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τη Διώρυγα του Σουέζ»
- Χρήστος Δάντης: Ξανά στο νοσοκομείο – Η νέα εξέλιξη στην υγεία του
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί στην τετράδα της Euroleague
- Αυτά είναι τα επτά νησιά που κρατούν τα κλειδιά του Στενού του Ορμούζ
- Όταν η ώρα δεν ακολουθεί τους κανόνες: Oι πιο παράξενες ζώνες ώρας στον κόσμο
- Δουδωνής: Ο τρόπος που θα γίνουν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniil-silantev-MrdCtp7qsrM-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442