Η επίσκεψη σε «ροζ» σελίδες οδηγεί τους εργαζομένους σε μόνιμες «διακοπές»
Η πλειοψηφία των εργαζομένων που απολύονται για κακή χρήση του Internet από τις εταιρείες, ασχολούνταν συστηματικά με το σερφάρισμα σε δικτυακούς τόπους με «ροζ» περιεχόμενο. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα βρετανικού περιοδικού που δημοσιεύεται την Τρίτη.
Η πλειοψηφία των εργαζομένων που απολύονται για κακή χρήση του Internet από τις εταιρείες, ασχολούνταν συστηματικά με το σερφάρισμα σε δικτυακούς τόπους με «ροζ» περιεχόμενο. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα βρετανικού περιοδικού Personnel Today που δημοσιεύεται την Τρίτη.
Σχεδόν το 1/4 των βρετανικών εταιρειών έχουν απολύσει εργαζόμενους για κακή χρήση του Διαδικτύου, ενώ το 69% των απολύσεων αφορούσε σε εργαζόμενους οι οποίοι επισκεπτόνταν δικτυακούς τόπους με «ροζ» περιεχόμενο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 40% των καταγγελιών για την «πονηρή» ενασχόληση στελεχών προέρχεται από συναδέλφους και όχι από κάποιο πρόγραμμα παρακολούθησης.
Σύμφωνα με το BBC, οι περισσότεροι διευθυντές επιλέγουν την τακτική να συζητούν ήσυχα το θέμα με τον «παρεκτραπέντα» υπάλληλο, ωστόσο ένα 29% δεν διστάζει να απευθύνει πιο έντονες προφορικές προειδοποιήσεις. Πάντως 20 λεπτά περιήγησης στο Διαδίκτυο, όχι όμως σε «πονηρούς» δικτυακούς τόπους, θεωρούνται αποδεκτά από την εργοδοσία.
Γεγονός είναι ότι η απόλυση ενός υπαλλήλου, κάτω από τέτοιες συνθήκες, εμπεριέχει αξιοσημείωτο κόστος για τον εργοδότη. Εκτός από την προφανή ζημία της τοποθέτησης αγγελίας για την εύρεση αντικαταστάτη, την εκπαίδευση του καινούργιου εργαζόμενου, υφίσταται και το κόστος της διατάραξης της εργασιακής ροής στην εταιρεία, η πτώση του ηθικού των υπόλοιπων εργαομένων αλλά και η αρνητική δημοσιότητα που «απολαμβάνει» η επιχείρηση από την απόλυση για τέτοιους λόγους.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας