«Σπατάλη χρημάτων» η λήψη βιταμινών για την προστασία από ασθένειες
Η λήψη βιταμινών για την προστασία από ασθένειες δεν είναι τίποτα περισσότερο από... «σπατάλη χρημάτων». Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι συνιστούν την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
31
Η λήψη βιταμινών για την προστασία από ασθένειες δεν είναι τίποτα περισσότερο από… «σπατάλη χρημάτων». Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι συνιστούν την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
Η έρευνα των επιστημόνων έδειξε ότι εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο που παίρνουν καθημερινά βιταμίνη C και E σε χάπια δεν προστατεύονται από τον καρκίνο, τα καρδιακά προβλήματα, τα εγκεφαλικά ή άλλες σοβαρές ασθένειες.
Η Δρ. Τζέιν Αρμιτατζ, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης δήλωσε ότι οι κλινικές έρευνες έδωσαν απογοητευτικά αποτελέσματα για τη χρήση βιταμινών. «Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν διαπιστώσαμε κανένα όφελος όσον αφορά στην πρόληψη των καρδιακών προβλημάτων ή του καρκίνου».
Όπως μετέδωσε το BBC, η Αρμιτατζ υποστήριξε ότι υπάρχουν αποδείξεις πως η χρήση βιταμινών «ωφελεί εξίσου τον οργανισμό όσο η κατνάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών».
Από την πλευρά του, ο καθηγητής Ιατρικής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ρόρι Κόλλινς ήταν κατηγορηματικός όσον αφορά στη χρήση βιταμινών. «Τα χάπια αυτά είναι χάσιμο χρόνου. Είναι ασφαλή, αλλά είναι άχρηστα» δηλώνει ο Βρετανός επιστήμοντας, τονίζοντας ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αποτελεί την καλύτερη ασπίδα του οργανισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
- Με ρωγμές το σύστημα ελέγχου για το ελαιόλαδο – Αποκαλυπτικά στοιχεία (γραφήματα)
- Αρκάς: Οι ευχές στους Αντώνηδες και στις Αντωνίες
- Τα νούμερα δεν λένε ψέματα: Πέντα λεπτά άσκηση την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά
- ΗΠΑ: Νεκρή σε τροχαίο με εγκατάλειψη η πρώην παιδική σταρ του Nickelodeon, Κιάνα Άντεργουντ
- Επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Πανιώνιο η Χαντάβα (pic)
- ΠΑΣΟΚ: «Καρφιά» για τις δημοσκοπήσεις, επιμονή στη διεύρυνση και «αναχώματα» απέναντι σε Τσίπρα και Καρυστιανού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)




















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442