Όλα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για ένα χτύπημα στο Ιράν αφού έχουν συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στη Μέση Ανατολή από τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003, ενώ συνεχείς είναι οι απειλές κατά της Τεχεράνης.
Η ανάπτυξη αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών σε ισραηλινές αεροπορικές βάσεις για επιχειρησιακές δραστηριότητες — και όχι για κοινές ασκήσεις με την IAF — είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) ότι δεν θέλει να χτυπήσει το Ιράν, «αλλά μερικές φορές πρέπει να το κάνεις».
«Δεν είμαι ευχαριστημένος με το γεγονός ότι δεν είναι πρόθυμοι να μας δώσουν αυτό που πρέπει να έχουμε. Θα έχουμε επιπλέον συνομιλίες σήμερα», πρόσθεσε.
Trump on Iran:
I’m not happy with the fact that they’re not willing to give us what we have to have.
«Δεν έχουμε πάρει τελική απόφαση. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που διαπραγματεύονται. Δεν μπορούν να έχουν πυρηνικά όπλα…», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Αμερικανός πρόεδρος.
Trump on Iran:
We haven’t made a final decision. We are not exactly happy with the way they are negotiating.
They cannot have nuclear weapons, and we are not thrilled with the way they are negotiating. pic.twitter.com/TKdIeIc9gE
Οι ΗΠΑ αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή, όπως σημειώνουν οι Times of Israel.
Η κινεζική εταιρεία πληροφοριών MizarVision δημοσίευσε νέες δορυφορικές εικόνες που δείχνουν την ανάπτυξη αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-22 στη βάση Όβντα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.
Χθες, η συγκεκριμένη εταιρεία δημοσίευσε εικόνες που επιβεβαιώνουν την παρουσία 11 F-22 στην αεροπορική βάση στο νότιο Ισραήλ.
Δείτε τις φωτογραφίες:
New satellite imagery from Ovda Airbase in Israel via MizarVision shows F-22s moving around the base. pic.twitter.com/y0JUeQmla1
Η MizarVision φέρεται να έχει δεσμούς με τον κινεζικό στρατό, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.
Η ανάπτυξη αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών σε ισραηλινές αεροπορικές βάσεις για επιχειρησιακές δραστηριότητες — και όχι για κοινές ασκήσεις με την IAF — είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο.
Αεροσκάφη ανεφοδιασμού των ΗΠΑ στο νότιο Ισραήλ
Τουλάχιστον εννέα αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού καυσίμων έφτασαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, σύμφωνα με βίντεο και αναλυτές που παρακολουθούν δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων από ανοιχτές πηγές.
Αυτή την εβδομάδα, αρκετά αμερικανικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού και μεταφοράς φορτίου εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, ενώ 11 μαχητικά αεροσκάφη F-22 — μαζί με τα συνοδευτικά αεροσκάφη υλικοτεχνικής υποστήριξης και τα πληρώματα — προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Όβντα στο νότιο Ισραήλ.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας