Ο Αργεντινός εξτρέμ της Μπενφίκα, Τζανλούκα Πρεστιάνι, όπως αναφέρει η πορτογαλική εφημερίδα A BOLA, ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια για όσα συνέβησαν στον αγώνα Μπενφίκα-Ρεάλ Μαδρίτης (0-1) στις 17 Φεβρουαρίου, που διεξήχθη στο Estádio da Luz.
Ο Αργεντινός εξτρέμ της Μπενφίκα ερευνάται από την UEFA για φερόμενες ρατσιστικές προσβολές προς τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίτσιους Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα για σχεδόν δέκα λεπτά.
Η Μπενφίκα στηρίζει τον Πρεστιάνι
Η Μπενφίκα εξέφρασε την υποστήριξή της στον Τζιανλούκα Πρεστιάνι, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του Βινίσιους, κατά το χθεσινό (17/2) αγώνα της πορτογαλικής ομάδας με τη Ρεάλ, στο πλαίσιο των πλέι-οφ του Champions League.
Λίγο μετά το γκολ που πέτυχε, ο Βραζιλιάνος άσος κατευθύνθηκε προς τον διαιτητή της αναμέτρησης, καταγγέλλοντας ότι άκουσε ένα ρατσιστικό σχόλιο προερχόμενο από τον Αργεντινό εξτρέμ της Μπενφίκα, ισχυρισμό τον οποίο υποστήριξαν και άλλοι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ που βρίσκονταν κοντά.
Ο Φρανσουά Λετεσιέ ενεργοποίησε το πρωτόκολλο που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις και το παιχνίδι διακόπηκε για έντεκα λεπτά, ενώ σήμερα η UEFA ανακοίνωσε την έναρξη πειθαρχικής έρευνας για το περιστατικό.
«Μαζί στο πλευρό σου» αναφέρει η Μπενφίκα σε ανάρτησή της στο X, αναδημοσιεύοντας παράλληλα μία ανάρτηση του Πρεστιάνι στο Instagram, όπου αρνείται την κατηγορία.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Οπαδοί της Βαλένθια υποδέχθηκαν την αποστολή της ομάδας στο ξενοδοχείο όπου καταλύει – Εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του Πουέρτο που εμφανίστηκε με δεμένο πόδι.
Ο Εργκίν Αταμάν και ο Πέδρο Μαρτίνεθ αποβλήθηκαν στο Game 3 του Παναθηναϊκού με τη Βαλένθια σε μια κόντρα που έχει ξεκινήσει πριν τη σειρά – Γιατί «βράζουν» οι δύο προπονητές.
Οργή σε Μόναχο και γερμανικά ΜΜΕ για τις αποφάσεις του Πορτογάλου διαιτητή, Ζοάο Πινιέιρο στο 1-1 με την Παρί Σεν Ζερμέν – Στο επίκεντρο οι φάσεις με Νούνο Μέντες και Ζοάο Νέβες, σκληρές δηλώσεις από τη διοίκηση και τον Κομπανί