Ισπανία: Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ανέστειλαν την απεργία τους, αφού κατέληξαν σε συμφωνία με την κυβέρνηση
Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο στην Ισπανία, ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν την απεργία, καθώς η κυβέρνηση δέχθηκε όλα τα αιτήματά τους.
Τα συνδικάτα των σιδηροδρομικών υπαλλήλων στην Ισπανία ανέστειλαν την τριήμερη απεργία που είχαν εξαγγείλει από σήμερα, αφού οι αρχές συμφώνησαν να αυξήσουν τις επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο και να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού, στον απόηχο των πρόσφατων πολύνεκρων δυστυχημάτων, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Τον προηγούμενο μήνα, εκτροχιασμοί και συγκρούσεις τρένων στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη για έλεγχο των σιδηροδρομικών υποδομών στην Ισπανία.
Στις 18 Ιανουαρίου, η σύγκρουση δύο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ανδαλουσία προκάλεσε τον θάνατο 46 ανθρώπων. Δύο ημέρες αργότερα, ο εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας στην Καταλονία προκάλεσε τον θάνατο του μηχανοδηγού και τον τραυματισμό πολλών επιβατών.

Το συνδικάτο των μηχανοδηγών αναστέλλει την απεργία στην Ισπανία
Σε ανακοίνωσή του, το συνδικάτο μηχανοδηγών SEMAF αναφέρει πως οι ισπανικές αρχές έκαναν δεκτά όλα τα αιτήματά του, σε μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στις ανησυχίες που είχαν εκφράσει κατά καιρούς τα μέλη του σχετικά με τις υποδομές και τα μέτρα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.
Οι συνδικαλιστικές ενώσεις CCOO και UGT – οι δυο μεγαλύτερες στην Ισπανία – ενημέρωσαν επίσης τα μέλη τους στον σιδηροδρομικό τομέα για την απόφαση αναστολής της απεργίας.
Δύο μικρότερες συνδικαλιστικές ενώσεις, οι CGT και SF, ενημέρωσαν πως τα μέλη τους θα συνεχίσουν την απεργία μέχρι αύριο Τετάρτη, καθώς είχαν αποκλειστεί από τις διαπραγματεύσεις και δεν έχουν εξετάσει τους όρους της συμφωνίας.
Τα πλήρη αιτήματα του συνδικάτου των μηχανοδηγών της Ισπανίας, είχαν αναρτηθεί στον επίσημο ιστότοπό τους καθώς και στις επίσημες σελίδες του συνδικάτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η απεργία είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει από τις 9 έως τις 11 Φεβρουαρίου.
- Ηλιόπουλος: Το μόνο που δεν ακούσαμε από τους βουλευτές της ΝΔ είναι το «νόμος είναι το δίκιο του αγρότη»
- Η ιδιαίτερη ανάρτηση του Χέιζ-Ντέιβις: Έγινε αστροναύτης και απάντησε για τα ταξίδια του (pic)
- Καθοριστικό βήμα για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα
- Μουσείο Μπενάκη: Η ελληνικότητα, η ιδέα, ο άνθρωπος
- «Η γη της ελιάς»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα
- Μέριλιν Μονρόε – 24 ώρες πριν τον θάνατό της είχε υπογράψει για την παραλαβή επίπλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442