Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων στο in: «Από παντού αναβλύζει νερό»
Την δύσκολη κατάσταση που βιώνει ο Δήμος Β. Τζουμέρκων περιέγραψε αποκλειστικά στο in ο Δήμαρχος Νίκος Βαΐτσης.
Κατολισθήσεις, καθιζήσεις, δίκτυα ύδρευσης κατεστραμμένα, εκτεταμένες ζημιές σε πολλές περιοχές, 15 περίπου χωριά χωρίς ρεύμα, είναι η κατάσταση που υπάρχει στο Δήμο Β. Τζουμέρκων όπως δήλωσε στο in αποκλειστικά ο Δήμαρχος Νίκος Βαΐτσης.
«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Κατολισθήσεις, καθιζήσεις, δίκτυα ύδρευσης κατεστραμμένα. Να σκεφτείτε ότι σχεδόν 15 χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα επειδή στύλοι ρεύματος παρασύρθηκαν από το νερό» είπε στο in ο Δήμαρχος και έδωσε την δική του εξήγηση για το φαινόμενο: «Ανέβηκε απότομα η θερμοκρασία και έλιωσαν τα χιόνια στα βουνά με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ποσότητες νερού στην περιοχή σε συνδυασμό με την βροχή. Από παντού ανέβλυζε νερό. Από όλες τις πηγές αλλά και από άλλα σημεία έβγαινε νερό. Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί τον Μάρτιο-Απρίλιο μετά το πέρας του χειμώνα που θα λιώσουν τα χιόνια συνολικά. Δόξα τον Θεό που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.
Τα προηγούμενα χρόνια τέτοια εποχή η θερμοκρασία ήταν αρνητική. Και όχι 12 βαθμούς που είχαμε χθες με βροχή. Θυμάμαι παλεύαμε με τον παγετό και ρίχναμε αλάτι στους δρόμους».
Ο Δήμαρχος δήλωσε στο in ότι χρειάζονται πόροι για να γίνουν περισσότερα έργα στην περιοχή προκειμένου να θωρακιστεί. «Φράγματα έχουν μετατοπιστεί λόγω παλαιότητας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαΐτσης και τόνισε ότι απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός στην περιοχή. «Να έρθουν γεωλόγοι, να δούμε πως θα κρατήσουμε τα ρέματα και πολλά άλλα».
Σε σημείο καμπής είναι ο Δήμος Β. Τζουμέρκων
Στην συζήτηση μας ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων έδωσε και μια ακόμη διάσταση που συναντάμε στο μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής περιφέρειας. Την ερημοποίηση περιοχών και το πως σχετίζεται με την προστασία των περιοχών: «Παλαιά που τα χωριά έσφυζαν από κόσμο, όλοι ενδιαφέρονταν. Ο κόσμος καθάριζε τα ρυάκια, φρόντιζε με την καλή του θέληση για την ασφάλεια των περιοχών. Η μαζική εγκατάλειψη της υπαίθρου είναι μεγάλο πρόβλημα για όλους μας. Γειτονιές αδειάζουν. Σκεφτείτε και εμείς είμαστε και ένας τουριστικός δήμος και παρατηρούμε φαινόμενα ερημοποίησης. Το παλεύουμε όσο μπορούμε. Δυσκολευόμαστε ωστόσο να προσελκύσουμε κόσμο να εργαστεί εδώ. Φανταστείτε τι συμβαίνει αλλού».
*φωτογραφία αρχείου
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για την προπόνηση με βάρη
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442