Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιστολή δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων για την οριακή λειτουργία των υπηρεσιών λόγω υποστελέχωσης

Επιστολή δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων για την οριακή λειτουργία των υπηρεσιών λόγω υποστελέχωσης

Την τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού του κριτηρίου εντοπιότητας, ώστε να δίδεται σαφής προτεραιότητα των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, ζητάει ο Δήμαρχος.

Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του κριτηρίου εντοπιότητας σε όσους δεν αποδέχονται τον διορισμό τους  ή  παραιτούνται εντός  δωδεκαμήνου, ζητά ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαΐτσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έντονο πρόβλημα έλλειψης τακτικού προσωπικού, που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, όπως και άλλοι μικροί ορεινοί μειονεκτικοί δήμοι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωση του, σε επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και την υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, που κοινοποιείται και στον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου, ο κ. Βαΐτσης αιτείται τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της σημαντικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών του, εντοπίζοντας το πρόβλημα στη διαδικασία μοριοδότησης.

Όπως προσθέτει στην ανακοίνωση του ο Δήμος, «με βάση τη νομοθεσία,  για κάθε θέση που προκηρύσσεται για τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, είτε τακτικού ή έκτακτου προσωπικού,  προτάσσονται  ή μοριοδοτούνται εξίσου -όσον αφορά  το κριτήριο της εντοπιότητας- όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. Ως συνέπεια, στις εκάστοτε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων του Δήμου, δεν προβλέπεται προτεραιότητα ή επιπλέον μοριοδότηση για τους  καθαρά  μόνιμους κατοίκους του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, και, αντί αυτών, διορίζονται υποψήφιοι που διαμένουν στους υπόλοιπους Δήμους  της ΠΕ Ιωαννίνων και κυρίως από τον Δήμο Ιωαννιτών, οι οποίοι στη συνέχεια είτε παραιτούνται είτε δεν αποδέχονται τον διορισμό τους, λόγω του απομακρυσμένου της περιοχής  και της  δυσκολίας πρόσβασης».

«Δεν καλύπτονται κρίσιμες θέσεις»

«Ο Δήμος μας, λοιπόν, κατόπιν της χρονοβόρας διαδικασίας των αιτημάτων  προγραμματισμού,  των εγκρίσεων και της αναμονής πλήρωσης των εγκεκριμένων θέσεων μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ,  τελικώς δεν καταφέρνει να καλύψει κρίσιμα κενά θέσεων στις υπηρεσίες του, με αποτέλεσμα αυτές να  λειτουργούν οριακά, να είναι  υποστελεχωμένες και με πληθώρα προβλημάτων», αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων και καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο και την υφυπουργό Εσωτερικών Β. Χαραλαμπογιάννη να εξετάσουν:

α) Την τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού του κριτηρίου εντοπιότητας, ώστε να δίδεται  σαφής προτεραιότητα των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων έναντι των κατοίκων των  υπόλοιπων  δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων όσον αφορά την πλήρωση θέσεων προσωπικού στον Δήμο,

β) Την επιβολή «ποινής»  σε  υποψήφιους, οι οποίοι έχουν δηλώσει στις προτιμήσεις  τους  θέση στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και σε περίπτωση επιτυχίας τους δεν αποδέχονται τον διορισμό  ή  παραιτούνται εντός  δωδεκαμήνου από την ημερομηνία διορισμού τους.

Sports in

Μπαρτζώκας: «Η σχέση μου με τον Λαρεντζάκη φτιάχνει ανέκδοτα» (vid)

Μπαρτζώκας, Ράιτ, Πετρούσεφ επιλέγουν την καλύτερη, την χειρότερη και την πιο αστεία στιγμή της σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024