Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρύσα Αράπογλου: «Η υποστελέχωση στραγγαλίζει τις προοπτικές της Αυτοδιοίκησης»

Χρύσα Αράπογλου: «Η υποστελέχωση στραγγαλίζει τις προοπτικές της Αυτοδιοίκησης»

Η νέα Δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου μίλησε στο cityhub για τα σχέδια της εν όψει της νέας δημοτικής περιόδου 2024-2028.

Αν και η θητεία της νέας Δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου, ταυτιστεί με τα σταράτα λόγια της στη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΝΕΑ, τότε θα μιλάμε για την σπάνια περίπτωση πολιτικού, που σκέψεις – λόγια – πράξεις είναι σε πλήρη αρμονία.

 

Ποιες θα είναι οι πρώτες προτεραιότητές σας για τον Δήμο Καλαμαριάς από 1 Ιανουαρίου που αναλαμβάνετε διοίκηση;

Η ανάταξη των οικονομικών του Δήμου, η συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην κατάρτιση και την υλοποίηση ενός πενταετούς σχεδίου δυναμικής ανάπτυξης της Καλαμαριάς με σεβασμό στον δημόσιο χώρο και προσήλωση στις ανάγκες των κατοίκων, η δημιουργία ενός πράσινου πετάλου περιπατητικών διαδρομών στην παραλία της Καλαμαριάς που πρέπει να μείνει αδόμητη, η ανάδειξη της προσφυγικής ταυτότητας της πόλης μας, η διοργάνωση του φεστιβάλ νεολαίας goodsidefestival, η διεκδίκηση του Κυβερνείου, της πλαζ και του Ρεμέτζο για λειτουργίες πολιτισμού, η ανάπτυξη του ναυταθλητισμού.

Θα ενισχύσετε τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού;

Βασική μας προτεραιότητα!  Με ενίσχυση των μονάδων που ήδη λειτουργούν, με λειτουργία δομής τρίτης ηλικίας και κοινωνικού φροντιστηρίου στην πιο ξεχασμένη γειτονιά της πόλης και με τη λειτουργία γραφείου για τα άτομα με αναπηρία. Ξεκινάμε αμέσως με την καταγραφή των αναγκών στις γειτονιές της πόλης.

Η αύξηση στο ισοζύγιο πρασίνου και η δημιουργία ελεύθερων δημόσιων χώρων είναι στο σχεδιασμό σας;

Δέσμευσή μας η δημιουργία ενός πράσινου πέταλου και ενός μεγάλου περίπατου στην παραθαλάσσια ζώνη από το Καραμπουρνάκι μέχρι την Σχολή Δικαστών, αλλά και η ανάδειξη, επιτέλους, του στρατοπέδου Κόδρα ως πάρκου υπερτοπικής σημασίας για την Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο η τοπική επιχειρηματικότητα

Θα δώσετε έμφαση στην τοπική επιχειρηματικότητα;

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους επιχειρηματίες εστίασης σχεδιάζουμε την επαναδιατύπωση της ταυτότητας της Καλαμαριάς, ως τόπου αναψυχής με γενναίες παρεμβάσεις. Αναφορικά με τη νεανική επιχειρηματικότητα, στο Πρόγραμμά μας περιλαμβάνεται η λειτουργία μιας δυναμικής δομής πολλαπλών δράσεων, που μερικώς έχουν ήδη ανακοινωθεί κάτω από τον τίτλο «Η Καλαμαριά στην εποχή της καινοτομίας».

Θεωρείτε ότι η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται περισσότερους πόρους και προσωπικό;

Προαπαιτούμενα για να είναι η Αυτοδιοίκηση σύγχρονη και ουσιαστικά αυτό-διοίκηση, είναι η αύξηση των πόρων, η ανεξαρτησία της να ορίζει τη διαχείρισή τους αλλά και η δυνατότητά της να κατευθύνει τα χρηματοδοτικά εργαλεία εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Η υποστελέχωση που επιδεινώνεται με την προϊούσα γήρανση του προσωπικού στραγγαλίζει τις προοπτικές της.

Υπάρχει ιδανική μέθοδος αξιολόγησης του Δημάρχου;

Δεν μας λείπει το νομοθετικό πλαίσιο δημόσιων απολογισμών, προγραμματισμών και διαβουλεύσεων. Αυτές είναι οι βασικές αρχές μιας σύγχρονης δημοκρατικής αυτοδιοίκησης. Λείπει η καλλιέργεια στον δημόσιο λόγο, και εδώ η λειτουργία των ΜΜΕ είναι καταλυτική, για να αναδειχθούν αυτά ως κριτήρια συνεχούς αξιολόγησης. Στόχος μας η συμμετοχική διοίκηση, ώστε η αξιολόγηση του έργου μας να είναι διαρκής. Σε κάθε περίπτωση, το έργο ή η απουσία έργου σε έναν Δήμο είναι καθημερινά ορατό και μετρήσιμο.

*Συνέντευξη στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024