Υπέρ του Gutenberg και κατά Βαξεβάνη η δικαστική απόφαση για το βιβλίο του Τσίπρα – Να αποσυρθούν τα αποσπάσματα από Documento
Την άμεση απόσυρση αποσπασμάτων του βιβλίου και την απαγόρευση παρουσίασης και ψηφιακής διάχυσης αποσπασμάτων έως την νόμιμη κυκλοφορία του βιβλίο προβλέπει η δικαστική απόφαση κατά του Documento.
Με προσωρινή διαταγή γίνονται εν μέρει δεκτά τα αιτήματα που είχε υποβάλει ο εκδοτικός οίκος Gutenberg ,ο οποίος στράφηκε κατά την εκδοτικής εταιρείας Documento Media για την δημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα «Ιθάκη».
Ο πρόεδρος υπηρεσίας ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε χθες η σχετική αίτηση εξέδωσε προσωρινή διαταγή κάνοντας εν μέρει δεκτά τα αιτήματα του αιτούντος εκδοτικού που έχει την ευθύνη της κυκλοφορίας του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου περιλαμβάνει την:
– άμεση απόσυρση αποσπασμάτων του βιβλίου
– Την απαγόρευση παρουσίασης και ψηφιακής διάχυσης αποσπασμάτων έως την νόμιμη κυκλοφορία του βιβλίου και
– Την απαγόρευση, αναπαραγωγή, διανομή, εμπορία και εκμετάλλευση αποσπασμάτων έως τη νόμιμη κυκλοφορία του.
Η συνέχεια της υπόθεσης θα γραφτεί στις 20 Απριλίου 2026: όποτε και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του βιβλίου «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα, ο εκδοτικός οίκος Gutenberg εξέδωσε δελτίο τύπου ανακοινώνοντας τη λήψη νομικών μέτρων εις βάρος δημοσιευμάτων που περιέχουν αποσπάσματα του βιβλίου, πριν αυτό εκδοθεί.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο εκδοτικός οίκος επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο σε περίπτωση νέων δημοσιεύσεων ή τυχόν αναδημοσιεύσεων.
- Ρωσία και ΗΠΑ «θα υπογράψουν συμφωνία για τη διάνοιξη σήραγγας που θα διασχίζει τον Βερίγγειο Πορθμό»
- Βουλή: Φοιτητές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – «Θα πουλάνε πτυχία, ενώ εμείς μοχθούμε δέκα χρόνια»
- Ιωάννινα: Πλημμύρισαν δρόμοι μετά από έντονη βροχή και χαλάζι
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τη «θλίψη και οργή» Μητσοτάκη για την ακρίβεια, ήρθε και η ομολογία της αποτυχίας από τον Π. Μαρινάκη
- Ελλάδα στον ΟΗΕ: Προσηλωμένοι στη διασφάλιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας
- H ΑΙ σύντομα θα χρειάζεται περισσότερο νερό από ό,τι ο παγκόσμιος πληθυσμός
- Παίζοντας μπάλα στην πόλη του Πελέ…
- Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που διατάσσει τερματισμό του πολέμου στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442