Ρωσία: Τουλάχιστον εφτά άνθρωποι πέθαναν μετά την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ
Την ζωή τους έχασαν τουλάχιστον εφτά άνθρωποι στη Ρωσία, έχοντας καταναλώσει νοθευμένο αλκοόλ, ενώ τρεις ακόμα νοσηλεύονται
Τουλάχιστον επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους στη βορειοδυτική Ρωσία, αφού κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών την Παρασκευή, ενώ άλλα τρία άτομα νοσηλεύονται με δηλητηρίαση.
Ένας κάτοικος της πόλης Γκόστιτσι, κοντά στα σύνορα με την Εσθονία, συνελήφθη ως ύποπτος για πώληση αλκοόλ σε συγχωριανούς του, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών.
Πρόβλημα η κατανάλωση νοθευμένου και σπιτικού αλκοόλ στη Ρωσία
Σύμφωνα με το Reuters, κανάλι στο Telegram ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 12 και ότι η σύζυγος του λαθρέμπορου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, αφού δοκίμασε το προϊόν του συζύγου της, χωρίς οι συγκεκριμένες πληροφορίες να έχουν επιβεβαιωθεί.
Τον Ιούνιο του 2023, τουλάχιστον 30 άτομα πέθαναν σε πολλές περιοχές της δυτικής Ρωσίας μετά από κατανάλωση νοθευμένου μηλίτη.
Η Ρωσία ενέτεινε τους ελέγχους στην παραγωγή και πώληση αλκοόλ, μετά τον θάνατο 77 ατόμων στη Σιβηρία από την κατανάλωση φθηνού παράνομου αλκοόλ το 2016, αλλά η κατανάλωση σπιτικού αλκοόλ παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα.
Τον Ιούνιο του 2023, τουλάχιστον 30 άτομα πέθαναν σε πολλές περιοχές της δυτικής Ρωσίας μετά από κατανάλωση νοθευμένου μηλίτη.
Εμπειρογνώμονες του κλάδου αναφέρουν ότι η αύξηση των τιμών λιανικής πώλησης του αλκοόλ και οι αυξανόμενοι περιφερειακοί περιορισμοί στην πώλησή του έχουν οδηγήσει ορισμένα άτομα να στραφούν σε σπιτικά ποτά, με μερικές φορές θανατηφόρες συνέπειες.
- Ο θάνατος μιας ιδεολογίας: Μπορεί ο Τσαβισμός να επιβιώσει μετά την απαγωγή του Μαδούρο;
- Ex Machina: Πόσο «επιστημονική φαντασία» είναι σήμερα η ταινία του 2014;
- Μπορούμε να «τεστάρουμε» τη μακροζωία σε 10 δευτερόλεπτα;
- Η Τζένιφερ Λόρενς αποκαλύπτει τον «μοναδικό» ρόλο που ήθελε και τελικά πήρε η φίλη της, Έμα Στόουν
- Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur και ο παράγοντας ανταγωνισμός στο πιάτο μας – Φτηνό κρέας, πικρή επίγευση
- Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»
- Το ηλεκτρονικό εμπόριο έσπασε ρεκόρ στις ΗΠΑ – Τι ψώνισαν οι Αμερικάνοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)





















![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442