Ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την ανάπτυξη της εθνοφρουράς στο Μέμφις
Προεδρικό διάταγμα για την αποστολή της εθνοφρουράς στο Μέμφις υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η πάταξη του εγκλήματος με τρόπο παρόμοιο με αυτόν της Ουάσιγκτον.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι υπέγραψε εκτελεστικό προεδρικό διάταγμα που προβλέπει την ανάπτυξη στρατιωτικών της εθνοφρουράς στην πόλη Μέμφις, στην πολιτεία Τενεσί (νότια), στο πλαίσιο της εκστρατείας του στο όνομα της πάταξης της εγκληματικότητας, που βάζει στο στόχαστρο μεγαλουπόλεις όπου κυβερνούν οι δημοκρατικοί (στη φωτογραφία του Reuters/Jonathan Ernst, επάνω, ο Τραμπ, καθιστός, και αριστερά του το υπογεγραμμένο εκτελεστικό διάταγμα).
Στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν «η εθνοφρουρά», «το FBI», η ομοσπονδιακή αστυνομία, καθώς και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής της τάξης, διευκρίνισε ο ρεπουμπλικάνος αρχηγός του αμερικανικού κράτους στον Τύπο κατά τη διάρκεια τελετής στον Λευκό Οίκο.
«Δεν ζήτησα την εθνοφρουρά και δεν νομίζω ότι είναι ο τρόπος για να μειωθεί η εγκληματικότητα», δηλώνει ο δήμαρχος του Μέμφις
Το προεδρικό διάταγμα δεν αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα αναπτυχθούν οι δυνάμεις ή πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί η υπόσχεσή του για αύξηση των προσπαθειών επιβολής του νόμου.
Είπε, ωστόσο, ότι ο στόχος είναι η πάταξη του εγκλήματος με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που ακολουθήθηκε στην Ουάσιγκτον.
«Αυτή η ομάδα εργασίας θα είναι ένα αντίγραφο των εξαιρετικά επιτυχημένων προσπαθειών μας εδώ», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην αμερικανική πρωτεύουσα.
MAKE MEMPHIS SAFE AGAIN ??
“Today, at the request of @GovBillLee of Tennessee… I’m signing a Presidential Memorandum to establish the Memphis Safe Task Force — and it’s very important because of the crime that’s going on.” – President Donald J. Trump pic.twitter.com/EbpEwmqgpX
— The White House (@WhiteHouse) September 15, 2025
«Πάμε στο Μέμφις», είχε δηλώσει ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του στο Fox News.
«Βαθιά προβληματική»
«Η Εθνοφρουρά και όποιος άλλος χρειαστεί. Και, παρεμπιπτόντως, θα καλέσουμε και τον στρατό, αν χρειαστεί», τόνισε, χαρακτηρίζοντας την πόλη «βαθιά προβληματική».
«Δεν ζήτησα την εθνοφρουρά και δεν νομίζω ότι είναι ο τρόπος για να μειωθεί η εγκληματικότητα», δήλωσε ο δήμαρχος Πολ Γιανγκ σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι η πόλη παρέμεινε ψηλά σε πάρα πολλές «κακές λίστες».
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκίνησε ξανά η Δίκη – «Ανεπαρκής και πρόχειρη» η νοσηλεία του σύμφωνα με τον Εισαγγελέα
- Πικάσο εκατομμυρίων για 100 ευρώ: Στον υπερτυχερό Aρί Χονταρά ο πίνακας – Η αστεία αντίδραση του
- Ζαχαριάδης: Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Λαζαρίδης θα είχε παραιτηθεί – Ώριμες οι συνθήκες για πρόταση δυσπιστίας
- Bring the Spring OFFERS
- Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα ήταν συνειδητός
- Η συμπερίληψη στο επίκεντρο της Δημάρχου Σερρών
- Μαροζάν – Τσιτσιπάς 2-1: Νέος πρόωρος αποκλεισμός…
- Stournaras Set for Third Term as Greece Central Bank Governor
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442