Διασώζεται το τείχος του κάστρου Μεθώνης
Χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο «Στερέωση και αποκατάσταση του δυτικού επιθαλάσσιου τείχους του Κάστρου Μεθώνης».
Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο «Στερέωση και αποκατάσταση του δυτικού επιθαλάσσιου τείχους του Κάστρου Μεθώνης».
Η νέα χρηματοδότηση εντάσσεται στη συνέχεια πολιτιστικών παρεμβάσεων που ξεκίνησαν το 2022 και περιλαμβάνουν έργα όπως η στερέωση του Κάστρου Κορώνης, η αποκατάσταση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας και η προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σημαντική εξέλιξη αποτέλεσε η συνάντηση της 18ης Ιουλίου 2025, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας, μεταξύ του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε ο κίνδυνος κατάρρευσης του δυτικού επιθαλάσσιου τείχους του κάστρου, ενώ ακολούθησαν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, βασισμένης σε εγκεκριμένη μελέτη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ).
Ανάδειξη πολιτιστικής ταυτότητας
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος ανέφερε ότι το έργο αφορά τη διάσωση ενός σημαντικού μνημείου και συνδέεται με την ανάδειξη της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας της περιοχής. Παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες προς το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους εμπλεκόμενους φορείς για τη συμβολή τους στην ωρίμανση και υλοποίηση της προσπάθειας
*πηγή φωτογραφίας https://www.facebook.com/DimosPylouNestoros
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
- Ο Μπαζ Λούρμαν «ανασταίνει» τον Έλβις: Στο φως χαμένο υλικό από τη θρυλική εποχή του Λας Βέγκας
- Ωρα αποφάσεων, με το βλέμμα στραμμένο στη Νίκαια – «Απαντήσεις θέλουμε, όχι γενικόλογες συζητήσεις»
- Αυστραλία: Το «πείραμα» της απαγόρευσης των social media κυλάει ομαλά, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442