Wall Street: Η συγκράτηση του πληθωρισμού έφερε άνοδο στις μετοχές
O πληθωρισμός διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων και αυτό καθησύχασε τους επενδυτές, με άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών στη Wall Street.
Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν την ανακούφισή τους στα τελευταία στοιχεία πληθωρισμού που ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, οι οποίες είχαν ενσωματώσει πιθανές συνέπειες από τη δασμολογική πολιτική του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.
Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,52% στις 44.201 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,56% στις 6.409 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,65% στις 21.523 μονάδες.
Ο πληθωρισμός
Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα καθησύχασαν τους επενδυτές της Wall Street, οι οποίοι ανησυχούσαν ότι η ευρεία πολιτική δασμών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών στις ΗΠΑ. Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,7% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι πρόβλεψης 2,8%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός (core CPI), που εξαιρεί τρόφιμα και ενέργεια, κατέγραψε άνοδο 3,1% — λίγο υψηλότερα από την εκτίμηση για 3%.
Σε επίπεδο τίτλων, η Intel σημειώνει άνοδο 4%, μετά την αλλαγή στάσης του Τραμπ απέναντι στον CEO της, Lip-Bu Tan, τον οποίο χαρακτήρισε «επιτυχημένο» λίγες ημέρες αφότου είχε ζητήσει την παραίτησή του.
Επίσης, η Circle Internet Group, εκδότης stablecoin, σημειώνει άλμα κατά 11% μετά την ανακοίνωση αύξησης 53% στα έσοδα του β’ τριμήνου σε ετήσια βάση.
Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα στοιχεία πληθωρισμού αφήνουν περιθώριο για πολλαπλές μειώσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve μέσα στο έτος. Σύμφωνα με τα δεδομένα του FedWatch Tool της CME, η αγορά αποτιμά πλέον σε σχεδόν 91% την πιθανότητα μείωσης τον επόμενο μήνα, έναντι 85% πριν από τη δημοσίευση των στοιχείων, ενώ αυξήθηκαν και τα στοιχήματα για μειώσεις τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο.
Οι δασμοί
Η έκθεση δημοσιεύεται καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των δασμών. Ο Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα παρατείνει κατά 90 ημέρες την αναστολή επιβολής υψηλότερων δασμών σε κινεζικά προϊόντα.
«Οι επενδυτές φαίνεται να ποντάρουν σε επικείμενες μειώσεις επιτοκίων, ελπίζοντας ότι θα αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις των δασμών. Θεωρούμε ότι είναι νωρίς για τέτοιο συμπέρασμα», σχολίασε ο Brent Schutte, επικεφαλής επενδύσεων στη Northwestern Mutual Wealth Management. «Ο βαθμός επίδρασης των δασμών και η χρονική διάρκεια που θα χρειαστεί για να αποτυπωθεί στην οικονομία παραμένουν ανοιχτά. Στο μεταξύ, οι υψηλές αποτιμήσεις μετοχών μπορεί να εντείνουν τον αντίκτυπο τυχόν αρνητικών εξελίξεων στις αποδόσεις», πρόσθεσε.
πηγή: ΟΤ
- Συνελήφθη 33χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Λόφο της Πνύκας – Άλλες δύο συλλήψεις σε Αττική και Κρήτη
- Η Λένα Χίντεϊ πιστεύει ότι η βιομηχανία του θεάματος προστατεύει τους κακοποιητικούς άνδρες
- «Ξέσπασε» ο Τσιτσιπάς και διέλυσε τη ρακέτα του για έναν χαμένο πόντο! (vid)
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε Γλυφάδα και Βούλα
- LIVE: Άγιαξ – Ολυμπιακός
- Η μεγάλη ρευστοποίηση: Από την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ στα κόμματα υπό εξαφάνιση
- Φλώρινα: Συνελήφθη 68χρονος με πάνω από 55 κιλά κάνναβης σε ΙΧ αυτοκίνητο
- Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε Κίνα και Ευρώπη είναι αναπόφευκτος – Για να διασωθεί η ευρωπαϊκή βιομηχανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442