Φαράγγι της Σαμαριάς: Τραυματίστηκε Γάλλος τουρίστας – Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής εντόπισαν και ανέσυραν τον άνδρα από δυσπρόσιτο σημείο στο φαράγγι, κοντά στην Αγία Ρούμελη, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
Τέλος καλό είχε η περιπέτεια για τον Γάλλο τουρίστα που τραυματίστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς, στα Χανιά της Κρήτης. Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε όλη τη νύχτα καθώς το σημείο που βρισκόταν ο άνδρας ήταν δυσπρόσιτο.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ειδοποιήθηκε για άτομο που είχε τραυματιστεί σε δυσπρόσιτο σημείο του φαραγγιού, κοντά στην περιοχή της Αγίας Ρουμέλης.
Άμεσα κινητοποιήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από έξι πυροσβέστες, καθώς και μέλη της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 3ης Ε.Μ.Α.Κ.
Ο τουρίστας διακομίστηκε ακτοπλοϊκώς στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και από εκεί δμε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο
Ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου αλλοδαπού από το Φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά Κρήτης. Σχετικό δελτίο τύπου: https://t.co/WvG8WaBhZx
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 4, 2025
Μετά τις συντονισμένες ενέργειες των διασωστών, ο τραυματίας εντοπίστηκε μέσα στο φαράγγι και μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε προσβάσιμο σημείο. Στη συνέχεια, διακομίστηκε ακτοπλοϊκώς στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Από την Πυροσβεστική εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση για την επιχείρηση διάσωσης του Γάλλου τουρίστα:
«Κατά τις βραδινές ώρες χθες Κυριακή, 03 Αυγούστου 2025, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για διάσωση τραυματισμένου αλλοδαπού από δυσπρόσιτο σημείο εντός του φαραγγιού της Σαμαριάς πλησίον της περιοχής Αγία Ρουμέλη στα Χανιά Κρήτης.
Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από έξι (6) πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 3ης Ε.Μ.Α.Κ..
Μετά από συντονισμένες ενέργειες ο αλλοδαπός εντοπίστηκε τραυματισμένος εντός του Φαραγγιού της Σαμαριάς, πλησίον της περιοχής Αγία Ρουμέλη και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε ακτοπλοϊκώς στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων Κρήτης και παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα 04 Αυγούστου 2025».
- Βενεζουέλα: Η προσωρινή πρόεδρος δημιούργησε επιτροπή για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο
- Τα δύο συστατικά για ένα επιτυχημένο πρωινό
- Καιρός: Θυελλώδεις νοτιάδες σε Ιόνιο και Αιγαίο – Πού θα έχει ισχυρές βροχές και καταιγίδες
- Αποκάλυψη in: Η αρμόδια Επιτροπή για τις παρεμβολές «διαψεύδει» την ΥΠΑ για το «μπλακ αουτ» των αεροδρομίων
- Ο Μπίλι Τζόελ εκπλήσσει το κοινό με την πρώτη του εμφάνιση μετά τη διάγνωση με εγκεφαλική πάθηση
- Τέσσερα μυστικά για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού
- Η καταβόθρα της Νεστάνης: Ένα σπήλαιο με κατεύθυνση την Αργολίδα
- Citi Institute: Τα deepfakes της AI το νέο πρόσωπο της εξαπάτησης – Όταν δεν μπορείς να εμπιστευτείς αυτό που βλέπεις και ακούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 05.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cody-board-w59DM6d6uxM-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442